En Sıcak Konular

O günlükten şok bölümler!

0 0 0000 00:00 tsi
O günlükten şok bölümler! Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek yalanladı... Ancak o günlük sitede hala duruyor. Peki, Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlükte neler yazıyor? İşte o şok bölümler...

Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesi, emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlükten bölümler yayınlamaya başladı. Yayınlanan bölümlerde, eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un bir darbe planı yaptığı iddiaları yer aldı. Eruygur’un ayrıca hükümeti irticayla mücadeleye zorlamak içinbir eylem planı hazırladığı öne sürüldü. Günlükte pek çok komutan ile ilgili "aralarında çekişme var", "birbirlerine kötü davranıyorlar" gibi iddialar da yer aldı. İşte emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlükten şok bölümler:

  • Yemekte ilginç sahneler Genelkurmay Başkanı ile Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hilmi Özkök arasındaki konuşmalar ve davranış şekilleri idi. Org. Kıvrıkoğlu, Hilmi Özkök’e onu hiçe sayar gibi muamele ediyor, her fikrini tersliyor ve bazen de onunla alay ediyordu. Bence utanç verici davranışlardı.
  • Bugün Başbakan Gül istifa ettiği ve 17.00 da Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan’a hükümeti kurma görevini verdi. Önemli bir diğer gelişme ise Abdullah Öcalan hakkında AİHM yeniden yargılanması için karar vermesi oldu. AB den nasıl kurtulacağız. Lahey’de Kıbrıs ile ilgili yapılan toplantıda Annan’ın üçüncü planı da taraflarca reddedildi.
  • Sarıkız Operasyonu (2003): Önce basını ele geçirmeye çalışacaktık. Bu nedenle ben Mustafa Özkan'ı davet edecektim. Sonra Rektörler ile temasa geçecektik. Öğrencileri sokağa dökecektik. Sendikalar ile aynı şekilde hareket edecektik. Derneklerle temasa geçip onları da hükümet aleyhinde teşvik edecektik.
  • Öğleden sonra Kara Kuvvetleri Komutanı geldi. Önce Filiz ile yalnız konuştuk. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur’un bir şeyler karıştırıp durduğunu anlatan Aytaç Paşa’nın neler söylemek istediğini şimdi daha iyi anladım. Yaşar’ı zehirlemeye kadar varan planlar hazırlanmış. Bu arada Sedat Peker’in adamlarının Kara Kuvvetleri Komutanı koruma astsubaylarından jandarma astsubayı ile gerçekten temasta olduklarını öğrendim. Bu adamın Rasim Paşa’nın yeğeni olduğuna dair haberler de varmış.
  • Tuncay Özkan nihayet KanalTürk isimli bir TV kanalını hayata geçirmiş durumda. 10 milyon dolar borca girmiş. Çok heyecanlı ve ulusalcı bir insan. Bana teşekkür edip tekmil vermeye gelmişler. Bundan sonra AKP hükümetinin karşısında hiç değilse muhalefet yapacak olan bir kanal olacak. Kendisine ne kadar mutlu olduğumu ve elimden gelen her türlü şahsi desteği yapacağımı söyledim. Tolga’dan bahsettim ve kendilerine danışmanlık yapabileceğinden bahsettim. Memnun oldular. Yanında Kerim Can diye ortağı da vardı. Tolga’yı tanıyorlar. Atatürk Belgeseli benden bedava dedim. Tolga ile buluşup konuşacaklar. Çok mutlu ayrıldılar.
  • Cüneyt Zapsu’ya “Senin içinde Kürtçü ve zampara” diyorlar.” Bunları bilesiniz ve ayağınızı ona göre denk atasınız. “ dedim. Bunun üzerine bana “Ağabey zampara olduğum doğru ama Kürtçülük ile ilgim yok nasıl olabilir?” dedi.

Özden: Günlüğüm olmadı

Konuyla ilgili olarak NTV'ye bir açıklama yapan emekli Oramiral Özden Örnek, iddiaların tümünü yalanlayarak, “Benim hiçbir zaman günlüğüm olmadı'' dedi. Komutanlığı döneminde, şifreli şekilde günlük faaliyet planları tutulduğunu ifade eden Örnek, ayrılırken de bunları bilgisayardan sildirdiğini açıkladı.
Ortaya atılan iddiaların o dönemde dedikodu şeklinde internet sitelerinde ve dergilerde çıktığını söyleyen Örnek, "Bunlar biraraya getirilerek bana yakıştırılmış.'' dedi. Özden Örnek, söz konusu haberler üzerine yasal yollara başvurduğunu, yayın durdurma kararı aldığını açıkladı.

Bu arada iyibilgi'nin danıştığı uzmanlar sözkonusu yayınların iddiadan öteye gidemeyeceğini, büyük bir ihtimalle son dönemde hız kazanan Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratma amaçlı aktiviteler ile bağlantılı olabileceğini belirtti.

iyibilgi.com



Bu haber 350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,876 µs