En Sıcak Konular

Dalan'ı rüyasında bile görmemiş

20 Nisan 2010 18:46 tsi
Dalan'ı rüyasında bile görmemiş “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” soruşturması kapsamında hazırlanan ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede sanık olarak yer alan Dursun Çiçek'in avukatları, “Çiçek'in tanımadığı 6 kişiyle aynı iddianamede yer alması

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Çiçek'in avukatları, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine müvekkilleri yönünden bazı talepleri içeren bir dilekçe sundu.

Başvuruyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek, aynı zamanda babası da olan müvekkili Dursun Çiçek ve Bedrettin Dalan'ın şüpheliler arasında bulunduğu “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” soruşturmasına yönelik hazırlanan iddianamenin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine, “Ergenekon” ana davasıyla birleştirilmesi talebiyle sunulduğunu bugün öğrenerek teyit ettiğini belirtti.

İddianamenin “Ergenekon” davasıyla birleştirilmesini gerektirecek hiçbir kimseyi tanımadıklarını savunan Çiçek, “Biz hiçbir şekilde bize isimleri sorulmamış kişilerle, örneğin Bedrettin Dalan ile aynı örgütteymişiz gibi bu yönde iddianame hazırlanmasına ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen Ergenekon davasıyla birleştirilmesi talebine tabii ki itirazlarımızı sunduk” dedi.

Hazırlanan iddianamenin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine sunulduğunu bugün teyit ettiklerini ve oturup beklemek yerine itirazlarını aynı mahkemeye taraf olarak sunduklarını anlatan Çiçek, “Müvekkilim Dursun Çiçek ile ilgili olumlu gelişmeler olduğu kanaatindeyim. Bunu da mahkemeye sunduğumuz dilekçede belirttik” diye konuştu.

“MÜVEKKİLİM, DALAN'I RÜYASINDA BİLE GÖRMEMİŞTİR”

Dilekçenin içeriğiyle ilgili çok fazla bilgi vermek istemediklerini de aktaran avukat İrem Çiçek, şöyle konuştu:
“İddianamede yer alan söz konusu isimlerle müvekkilimin hiçbir şekilde bir telefon görüşmesi, bir yerde oturmuşluğu olmamıştır. Hatta müvekkilim, Bedrettin Dalan'ı rüyasında bile görmemiştir. Bu hukuksuzluğa itiraz etmek onun çok doğal hakkıdır.”

İrem Çiçek, bir soru üzerine, “Sunduğumuz bu dilekçe tamamıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi sayın hakimlerinin takdirindedir” diye konuştu.

“Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarınca, Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan, Albay Dursun Çiçek ve avukat Serdar Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı tarafından onaylanmasının ardından Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

İddianame, savcılar tarafından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde oluşturulan salonda görülen “Ergenekon” davasıyla birleştirilmesi talebiyle hazırlanmıştı.

A.A.



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,875 µs