iyibilgi özel  iyibilgi özel 

En Sıcak Konular

"Polis teşkilatına ne gerek var?"

0 0 0000 00:00 tsi
Mustafa Mutlu "Polis teşkilatına ayrılan 6.1 milyar YTL'yi özel güvenlik şirketlerine verip, polis teşkilatını dağıtsak ne kaybederiz?" dedi. iyibilgi Mutlu'ya ne demek istediğini sordu... iyibilgi özel 

Köşe yazarı Mustafa Mutlu bugün kaleme aldığı köşe yazısında "Polis teşkilatına ne gerek var?" şeklinde  bir soru sordu. Yazısının sonunda devletin polis teşkilatının bütçesine ayrılan 6.1 milyar YTL'yi özel güvenlik şirketlerine verip, polis teşkilatının dağıtması gerektiğini savunan Mustafa Mutlu neyi amaçlıyordu?


İyibilgi'ye konuşan Mustafa Mutlu polis teşkilatının dağılmasını savunmadığını, yapmak istediğinin polisi ve adaleti sorgulamak olduğunu anlattı. Dün okuduğu bir haberle "şoke olduğunu" söyleyen Mutlu, bu haberde polis lojmanlarına bir yılda onlarca hırsız girdiğini ve lojmanlarda büyük ölçüde soygun yapıldığını öğrenmiş. Mutlu'yu bu haberde şoka uğratan ikinci nokta ise, polislerin bu hırsızlıklardan korunmak için özel güvenlik şirketlerinden yardım almaları.

Kara mizah örneği

Polis teşkilatının hırsızlıktan korunmak için güvenlik şirketleri ile anlaşmasının kendisini çok rahatsız ettiğini belirten Mustafa Mutlu, "Ülkenin polisi kendi evini dahi koruyamıyorsa bu alay edilesi bir durum, hatta çok güzel bir kara mizah örneği. Ben de yazımda bu durumla dalga geçtim. Ben köşemi parayla başkasına yazdırsam, bu anlaşılsa insanlar benimle dalga geçmez mi? Ben dalga geçilmeyi hak etmez miyim? " diyor.

Ben polis olsam evimi soydurmam

"Ben polis olsam evimi asla soydurmam" şeklinde konuşan Mustafa Mutlu, "Bir lojmanda 800 polis var. Hepsi yılda sadece bir gece nöbet tutsa evini korur. Ceplerinde tabancaları var. Bu durum polis teşkilatı için büyük bir prestij kaybıdır. Biz kendilerini özel güvenlik şirketlerine emanet eden polislere canımızı nasıl emanet edeceğiz? " eleştirisini yapıyor.

Hırsızlar da arsızlaştı

Nasreddin Hoca'nın da dediği gibi "Hırsızın hiç suçu yok mu?" sorusunu yönelttiğimiz Mustafa Mutlu, "Hırsızlar da polisleri soymaktan çekinmeyecek kadar arsızlaştı, bunu kabul ediyorum" şeklinde cevap veriyor. Bu arsızlaşmanın yasalardan kaynaklandığının altını çizen Mustafa Mutlu, yargılanan suçlu, mahkemede en alt sınırdan ceza alıyor. 3 yıldan yargılanan suçlu 4 milyar YTL verip kurtuluyor. İnsanlar 'düşmanımı, parasını verir öldürürüm' şeklinde düşünmeye başladı. 'Kişi başına cinayet parasını' ödeyen salıveriliyor! Hayatında hiç kıravat takmayan, mahkemede kırvat taktığı için "iyi halden" ceza indirime tabi tutuluyor. Adalet bu olunca hırsızların cesaretlenmemesi imkansız!


www.iyibilgi.com
   




Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,609 µs