En Sıcak Konular

Kül bulutu, Barcelonalı taksicileri mutlu etti

19 Nisan 2010 20:52 tsi
İzlanda'daki yanardağ patlamalarının oluşturduğu kül bulutunun hava trafiğini kilitlemesi Barcelonalı taksicilere yaradı.

Avrupa'da 5 gündür hava trafiği karmaşasının sürmesi nedeniyle mağdur durumda olan yolcular, demir yolları, deniz veya kara yoluyla ülkelerine dönmeye çalışırken, acil işi olanlar ya da zenginler taksi kullanıyor.

Barcelonalı taksiciler, "Bugünlerde, şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde Fransız sınırını geçen Barcelona taksisi var" derken, Barcelona'dan Fransa, Almanya, Brüksel, Hollanda ve İsviçre'ye giden çok sayıda taksinin olduğunu söylediler.

Paris'ten yeni dönen Barcelonalı taksici Joan Martinez, İspanyol basınına açıklamasında, "Havaalanında bir Fransız yolcu vardı. Daha fazla beklemeye dayanamıyordu ve evine varmak istiyordu. Cumartesi akşam 18.00'da yola çıktık, pazar sabahı 06.00'da Paris'e vardık. Yolda sadece birkaç kez benzin almak ya da kahve içmek için durduk" diye anlattı.

Martinez, taksimetrenin hep aynı (kilometre başına 1,18 Avro) çalıştığını ve toplam seyahatin 1400 Avro'ya mal olduğunu belirterek, "Bir haftalık kazancımızı bir günde alsak da zor ve büyük ödünler verilerek çalışılıyor" dedi.

Bu arada, hava trafiğinin kapanmasından dolayı taksiyle seyahat etmek zorunda kalanlardan biri de Lübnan asıllı İngiliz şarkıcı Mika oldu.

Barcelona'da geçen pazar akşamı konseri olan Mika, uçağının iptal edilmesinden dolayı Paris'ten Barcelona'ya taksiyle geldi.



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,339 µs