En Sıcak Konular

Çiçek: Kıbrıs'ta işleyen demokrasi var

18 Nisan 2010 21:12 tsi
Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, KKTC'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, Kıbrıs'ta işleyen bir demokrasi olduğunu ifade ederek, "Bu demokrasinin gereği olarak da bu seçimler yapılıyor. Geçmişte de yapıldı. Kesi

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yarından itibaren Anayasa değişikliğiyle ilgili konunun TBMM'de müzakere edileceğini ümit ettiklerini söyledi. Çiçek, toplantıda bununla ilgili değerlendirme yaptıklarını kaydederek, Anayasa değişikliğinin hem Türkiye bakımından hem de AB açısından da önem arz ettiğinin altını çizdi.

Açıklamasında, Mart ayında Elazığ ve çevresinde meydana gelen depremi anımsatan Bakan Çiçek, o günden bugüne yapılan çalışmalarla ilgili de değerlendirme yapıldığını da bildirdi.

Hasar gören evlerin Ramazan Bayramı sonuna kadar TOKİ tarafından yaptırılması yönünde bir ilke kararı bulunduğunu anlatan Çiçek, bin 474 konutun ihalesinin yapılmış durumda olduğunu belirtti.   

OLGUN BİR DEMOKRASİ VAR

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çiçek, Kıbrıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hatırlatılması üzerine, sonuçları görmeden bir değerlendirme yapamayacağını dile getirdi. Çiçek, "Ama bu safhada söyleyeceğimiz şey şudur; Kıbrıs'ta işleyen bir demokrasi var. Bu demokrasinin gereği olarak da bu seçimler yapılıyor. Geçmişte de yapıldı. Şu ana kadar da orada bir olgunlukla bu seçimlerin yapıldığını düşünüyoruz. Kesin sonuçlar ortaya çıksın ondan sonra da değerlendirme yapacağız, ama Kıbrıs'ta olgun bir demokrasinin var olduğunu tüm dünyaya ispat bakımından seçimler önem arz ediyor" dedi.

İZLANDA'DAKİ VOLKAN PATLAMASI

İzlanda'daki volkanın oluşturduğu küllerin hava ulaşımını etkilemesine ilişkin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından bilgi verilip verilmediği yönündeki soruyu Çiçek, şöyle yanıtladı:

"Evet, bazı bilgileri bize verdi ama bu açıklamalar tümüyle teknik ve bakanlık seviyesinde yapılması gereken bir açıklama. Konuyla Ulaştırma Bakanlığı uçuşlar yönüyle ilgileniyor. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığını hem de Dışişleri Bakanlığını ilgilendiren yönü var. Dışişleri Bakanlığı zaten hem kendi vatandaşlarımız bakımından yurt dışındaki, burada olup da yurt dışına gidecek olan yabancılar bakımından da bir masa oluşturulmuş durumda. Burada kaldıkları süre içerisinde uçuş yapılamıyorsa konaklama dahil her türlü ev sahipliğini Türkiye yapıyor, yapmaktadır. Şu ana kadar uçuşların iptali dışında herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Bizim için olduğu kadar dışarıdan Türkiye'ye gelecekler bakımdan da benzer durum söz konusu. Üç bakanlık konu üzerinde hassasiyetle duruyorlar. Ümit ediyoruz, kısa sürede bu sıkıntı ortadan kalkar."

Başbakan Erdoğan'ın Çarşamba günü yapılması planlanan İtalya'ya ziyaretinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin sorulması üzerine de Çiçek, "Sayın Başbakan bildiğim kadarıyla gidecek. Belki bazı bakanlar gitmeyebilir. Sayın Başbakan bu ziyareti yapacaktır. Zaten sabah saatlerinde görüşmeler yapılıyor, öğleden sonra da TBMM'ye katılmış olacak" diye konuştu.

haberler.com



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,911 µs