En Sıcak Konular

PKK'nın İslam Dini'ne bakışı budur

18 Nisan 2010 20:42 tsi
PKK terör örgütünden kaçarak teslim olan P.C. adlı kadının anlattıkları, PKK'nın İslam'a bakışını da gözler önüne serdi.

P.C.'nin, savcılıkta verdiği ifadede, "Bize 'Kürtlerin dini Zerdüştlüktür deniliyordu. Dayatılıyordu. Peygamber'le dalga geçiyorlardı. Bu nedenle kaçtım." dediği öğrenildi.

PKK'nın baskılarına dayanamayan militanların terör örgütünden kaçışları sürüyor. Şırnak'ta 13 Nisan'da 6'sı Silopi ve 1'i Uludere'de olmak üzere 7 terörist teslim oldu. Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadelerinin ardından 7'si de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Özel yetkili savcıya ifade veren militanlar, samimi itiraflarda bulundu. Pişman olduklarını söyleyen P.C., İ.Y., A.Y., Y.B., M.Ş.T. ve R.B., savcılık tarafından serbest bırakıldı. Önce pişmanlığını dile getiren ancak daha sonra vazgeçen C.B. adlı kadın militan ise, 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK'dan kaçan militanlar, birbirinden ilginç itiraflarda bulundu. P.C. isimli kadın terörist, çevresinin telkinleri sonucunda terör örgütüne 3 ay önce katıldığını söyledi. Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarında siyasi ve silahlı eğitime tabi tutulduklarını dile getiren şahıs, terör örgütünün İslam dinine bakışını göz önüne serecek itiraflarda bulundu.

Örgüte yeni katılanlara siyasi eğitim veren teröristlerin, kendilerine İslam düşmanlığı empoze ettiğini belirten P.C. şunları söyledi: "Bizleri 'Kürtlerin dini İslam değil, Zerdüştlüktür' diyorlardı. Müslümanlığı savunanlar da azarlanıyordu. Sürekli Zerdüştlük dayatılıyordu. Hz. Muhammed (SAS) ile dalga geçerlerdi ve O'ndan söz ederlerken 'Muhammed' diyorlardı. Bizlere 'Siz de üç ay sonra bizim gibi düşüneceksiniz. O zaman ne demek istediğimizi anlar, bize hak verirsiniz' derlerdi. Söylenenleri bir türlü kabul edemedim. Bu nedenle örgütten kaçtım."

Uludere'de güvenlik güçlerine teslim olan R.B. de ilginç itiraflarda bulundu. R.B., "Siyasi eğitim aldıktan sonra, Türkiye'ye dönüp Kürdistan Topluluklar Birliği'nin (KCK) şehir yapılanmasında görev alacaksın' telkiniyle PKK'ya katılmaya karar verdiğini söyledi. Kamplarda ilk günlerde siyasi eğitim aldığını anlatan R.B., "Daha sonraki günlerde silahlı eğitime tabi tutuldum. Silahlı eğitimin sonunda bana 'Dağ kadrosunda görev alacaksın' denilince kaçmayı kafama koydum. İlk fırsatta kaçtım. Yaptıklarımdan pişmanım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan 2010 yılının ilk üç ayında 32 kişi, terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Aynı dönemde 38 militan da sağ ele geçirildi. Terörle mücadelede 2009 yılında ise 156 PKK'lı teslim olmuştu. Yine geçen yıl 107 militan sağ, 61'i de ölü olarak ele geçirilmişti.

internet haber



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs