En Sıcak Konular

Türk konsolosluğu önünde soykırım gösterisi

18 Nisan 2010 19:57 tsi
Avustralya'nın başkent Sidney'de Türkiye Başkonsolosluğu önünde bir grup Ermeni sözde soykırım gösterisi düzenledi. Konsolosluk önünde ellerinde Türk ve Azerbaycan bayrakları ile toplanan Türk ve Azeri vatandaşlar ise Ermeniler aleyhine slogan attı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı konsolosluk önünde Ermeni göstericiler ile zaman zaman polis arasında arbede yaşandı.

Türkiye'nin Sidney Başkonsolosluğu önünde bugün gergin anlar yaşandı. Avustralya Genç Ermeniler Federasyonu'nu temsil eden bir grup başkonsolosluk önünde sözde Ermeni soykırımı gösterisi düzenledi. Durumu önceden haber alan Türk ve Azeriler ise Türkiye, Azerbaycan ve Avustralya bayrakları ile başkonsolosluk önüne toplanarak Türkiye'ye destek çıktı ve göstericiler aleyhine slogan attı. Gösteride Avustralya polisin yoğun güvenlik önlemi alarak, iki grubun karşı karşıya gelmesini engelledi. Ermeni grup zaman zaman küfürlü sloganlar atarken, Türkler ise '1915 Büyük bir yalan, Asıl soykırım Hocalı'da, Karabağ'da' seklinde karşılık verdi.

Her yıl aynı dönemde Türkiye'nin Sidney Başkonsolosluğu önüne toplanan ve Türkiye aleyhine gösteri yapan Avustralya'da yaşayan Ermeniler, yazılı görsel medya organlarına verilen duyurulara rağmen, bu yılki protestoya rağbet göstermedi. Sayıları 100'ü geçmeyen göstericiler, zaman zaman taşkınlık yaparak, polisine saldırıda bulunurken, yaşanan arbedede bazı Ermeniler baygınlık geçirdi. Polis helikopteri gösteri boyunca kalabalığı havadan takip ederken, olası bir olaya karşılık atlı polisler de teyakkuzda bulundu.

Öte yandan miting öncesi Türkiye'nin Sidney Başkonsolosu Renan Şekeroğlu, vatandaşlara tahriklere kapılmama çağrısında bulundu. Şekeroğlu, "Türklere yakışır bir şekilde, ağırbaşlı ve iyi bir Avustralyalı olarak hareket edilmeli." uyarısında bulundu. Başkonsolos Renan Şekeroğlu olası tatsız olayların yaşanmaması için polis ile de yakından görüştüğünü ve kendileri ile işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

Gösterinin ardından Türk ve Ermeni grup olaysız bir şekilde dağıldı.

cha



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,648 µs