En Sıcak Konular

'Gizli not' ile uyardı!

18 Nisan 2010 17:53 tsi
'Gizli not' ile uyardı! ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in, ülkesinin İran'ın nükleer programıyla başedecek uzun vadeli akıllıca bir planı bulunmadığı konusunda Beyaz Sarayı'ı gizli bir notla uyardığı iddia edildi.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ın (NYT) adını açıklamadığı hükümet yetkililerine dayandırarak verdiği haberde, Gates'in Ocak ayında Beyaz Saray'a üç sayfalık bilgi notu gönderdiği ve bu notla; Pentagon, Beyaz Saray ve istihbarat kurumlarının İran'la ilgili yeni seçenekler üretmeleri konusundaki çabalarını engellediği iddia edildi.

Notta, yaptırımların ve yürütülen diplomasinin İran'ı nükleer çalışmalarından vazgeçiremediğine dikkat çekildi.

Beyaz Saray yetkilisi Benjamin Rhodes, 'Gates'in notunun hükümetin İran'a yaklaşımını yeniden gözden geçirmesine yol açtığı' iddialara şiddetle karşı çıktı.

Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Rhodes, AP haber ajansına verdiği demeçte, hükümetin İran konusunda bütün olasılıklar üzerinde aylardır çalıştığını söyledi.

İRAN ABD'Yİ KANUNLARI ÇİĞNEMEKLE SUÇLADI

İran'ın dini lider Ayetullah Ali Hamaney de, Tahran’da düzenlenen nükleer zirvede, nükleer silah kontrolünü destekleyen ancak çok büyük bir nükleer cephaneliğe sahip olduğu gibi İsrail’in nükleer silahlarına ses çıkarmayan ABD’yi bu hususta kanunları çiğnemekle eleştirdi.

Hamaney, İran’ın geçtiğimiz hafta içinde Washington’da düzenlenen nükleer silahsızlanma zirvesine cevap olarak Cumartesi günü düzenlediği zirvede, ABD’nin ikiyüzlü bir nükleer silahsızlanma politikası sürdürdüğünü belirtti.

İran’ın en üst düzey politik ve dini lideri, ABD’nin sahip olduğu nükleer cephaneliğin yanı sıra, savunduğu silahsızlanma politikası kapsamında İsrail’in nükleer silahlarına yönelik bir girişimde bulunmadığını ifade etti.

Büyük bir nükleer cephaneliğe sahip olduğuna inanılmasına rağmen bu konuda açıklama yapmayan İsrail, nükleer programında benimsediği şeffaflık nedeniyle uluslararası silahsızlanma anlaşmasına imza atmadı.

Hameney, zirvede nükleer silahsızlanma politikasına uymayan ve yanıltıcı bir politika benimseyen ABD’nin nükleer silahsızlanma için önemli hiçbir adım atmadığını ve bu alanda başarılı olamayacağını belirtti.



Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,407 µs