En Sıcak Konular

Yanardağın etkileri İstanbul'a ulaştı

18 Nisan 2010 15:14 tsi
İzlanda'da faaliyete geçerek lav püskürtmeye başlayan Eyyafyallayökül yanardağı nedeniyle Avrupa'ya yapılan uçak seferlerinde büyük aksamalar yaşanıyor.

Havayolu şirketlerinin uçuşlarını iptal etmesi nedeniyle yolcular havaalanlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye'de bulunan ve tatillerinin ardından ülkelerine dönmek isteyen çok sayıda turist de uçak seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle tren istasyonlarına akın etti. Sirkeci Tren İstasyonu'nda uzun kuyruklar oluşturan turistlerin yoğun bilet talepleri karşısında seferler yetersiz kaldı.

Avrupa'dan kalkan ve buraya yapılan uçak seferlerinin iptal edilmesine neden olan yanardağ kül bulutunun etkileri doğrudan olmasa da dolaylı olarak İstanbul'a ulaştı. Türkiye'de bulunan yabancı turistler, Avrupa'nın birçok noktasına yapılan uçak seferlerinin iptal edilmesiyle çareyi tren yoluyla ülkelerine dönmekte buldu. Sirkeci Garı'na yönelen turistler, Avrupa'ya giden trenler için bilet başvurusunda bulundu. Turistler bu sefer de aşırı yoğunluk nedeniyle ihtiyaca cevap veremeyen tren seferlerine takıldı. Günde iki sefer halinde Selanik ve Bükreş'e sefer düzenleyen Devlet Demir Yolları (TCDD) yolcu talebine paralel vagon sayılarını artırdı. Ancak bu çare de sorunu çözmedi. Yaklaşık 50 kişilik koltuk sayısını 350'ye çıkaran görevliler bunun da ihtiyacı karşılamaya yetmediğini ifade etti.

Gar içinde bilet alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan turistler sabah 09.00'dan beri beklediklerini ancak hala bilet alamadıklarını belirtti. Gişelerdeki görevli sayılarının yetersiz kaldığını ve görevlilerin rezervasyon yapmadıklarını belirten turistler Bükreş'e kadar bilet bulunabildiğini, oradan sonrası için kendi imkanlarını kullanmalarının istendiğini anlattı.

Rukiye Çağıl isimli Belçika vatandaşı Türk turist de diğer yolcularla birlikte salonda beklediğini ve Belçika'ya gitmeye çalıştığını dile getirdi. Bükreş'ten sonrası için nasıl bir yol takip edeceğini bilmediğini söyleyen Çağıl, trenle yolculuk yapmaktan başka çareleri kalmadığını dile getirdi. Anne Wandeputte isimli Belçikalı yolcu da saatlerdir garda beklediklerini dile getirdi.

TCDD yetkilileri, gişelerdeki görevli sayısını artırmanın hiçbir şekilde sorunu çözmediğini, mevcut seferlerin ihtiyacı karşılamadığı için yoğunluk yaşandığını belirtti.

cha



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,438 µs