En Sıcak Konular

KKTC'de cumhurbaşkanı adayları oylarını kullandı

18 Nisan 2010 14:30 tsi
KKTC'de bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde bağımsız adaylar Zeki Beşiktepeli, Arif Salih Kırdağ, Ayhan Kaymak ve Mustafa Kemal Tümkan oylarını kullandı.

Oyunu Şirinevler İlkokulunda kullandıktan sonra açıklama yapan bağımsız cumhurbaşkanı adayı Zeki Beşiktepeli, herkese oyunu kullanması çağrısında bulunarak, ''Oylarınızı kullanın, ancak bilinmelidir ki oy vermek sorunları çözmeyecektir'' dedi.

Kıbrıs sorununun temel hedef olduğunu kaydeden Beşiktepeli, ikinci öncelikli hedefin de turist vizesiyle KKTC'ye gelenlere sınırlama getirmek olduğunu söyledi.

-TÜMKAN: ''HALK İRADESİNİ KULLANMAYI BİLİYOR''-

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Kemal Tümkan, oyunu Dikmen İlkokulunda 28 numaralı sandıkta kullandı.

Oy vermeye eşiyle gelen Tümkan, oy verdikten sonra yaptığı açıklamada, dünyaya seslenerek ''Görsünler ki Kıbrıs Türk halkı bu ada üzerinde iradesini kullanmayı biliyor. Çağdaş bir seçim süreci geçiriyor'' dedi. ''Bizi tanımamaları bir ayıptır'' diyen Tümkan, ''halkın gönül gözünü açarak devlet için millet için en hayırlı kararı vereceğine inandığını'' kaydetti.

-KIRDAĞ: ''HALK GELECEĞİNİ YARATACAK''-

Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Arif Salih Kırdağ da, oyunu, Lefkoşa merkezdeki eski polis binasında bulunan 142 numaralı sandıkta kullandı.

Kırdağ, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, propaganda süresince, diğer adayların halka yaptıklarını ileri sürdüğü ''yanlışlıkları'' ortaya koymaya çalıştığını belirtti.

''Bu seçimden sonra KKTC'ye ucuzluk ve özgürlük geleceğini'' savunan Kırdağ, KKTC halkının geleceğini, seçeceği cumhurbaşkanıyla yaratacağını kaydetti.

-KAYMAK SEÇİLENE BOL ŞANS DİLEDİ-

Bağımsız cumhurbaşkanı adaylarından bir diğeri Ayhan Kaymak da, Gazimağusa'da Karakol İlkokulu 58 numaralı sandıkta, eşi Mary Kaymak ile birlikte oy kullandı.

Kaymak, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, ''seçim propaganda sürecinde demokratik açıdan tamamen sınıfta kalındığını savunarak, bu süreçte halkın kabilelere ayrıldığını ve Cumhurbaşkanını ilgilendiren hiçbir konunun tartışılamadığını'' öne sürdü.

Ayhan Kaymak, seçimleri bu çerçevede en büyük ''kabilenin'' kazanacağını savunarak, seçimlere bir futbol maçı gibi hazırlanıldığını, demokratik açıdan tartışmaların yapılmadığını iddia etti ve seçilene bol şanslar diledi.
 
aa



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,513 µs