En Sıcak Konular

Yağışlar sürecek, hava sıcaklıkları düşecek

18 Nisan 2010 10:45 tsi
Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişleri görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey yönlerden, Güney Ege ile Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege Kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (30-40 km/s)olarak esecek.

-UYARILAR-

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Öğle saatlerinde Güney Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Yapılan değerlendirmelere göre, bugün bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-40 km/s) olarak esecek. (17)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (21)

İZMİR: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-40 km/s) olarak esecek. (27)

ANTALYA: Parçalı bulutlu (26)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (13)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (14)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (24)

-BÖLGELERDE HAVA-

MARMARA Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-40 km/s) olarak esecek.

EGE Genellikle parçalı, zamanla bölgenin iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-40 km/s) olarak esecek. Öğle saatlerinde bölgenin güneyinde toz taşınımı beklenmektedir.

AKDENİZ Genellikle parçalı, zamanla bölgenin iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Öğle saatlerinde Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklenmektedir.

İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Sivas ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra iç kesimleri (Bolu, Karabük ve Kastamonu) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra iç kesimleri (Çorum, Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Bayburt) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı bulutlu geçecek.
 
ajanslar



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,653 µs