En Sıcak Konular

'Karanlık eller'in yeni hedefi Samsun mu?

18 Nisan 2010 10:15 tsi
'Karanlık eller'in yeni hedefi Samsun mu? Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruk olayının ardından hassas günler geçiren Samsun'da dün de uzun namlulu silahlarla polis aracına saldırı düzenlendi.

Samsun'da hain saldırı: 2 polis şehit  
 
Ladik ilçesinde kimliği belirsiz kişilerce devriye görevi yapan polis aracı tarandı; 2 polis memuru şehit oldu. Olayın ardından incelemelerde bulunmak üzere ilçeye giden Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı açıklamada, polis memuru Hüseyin Koç'un olay yerinde, hastaneye kaldırılan Malik Saykal'ın ise yolda hayatını kaybettiğini söyledi. Vali Güzeloğlu, polis otosuna yapılan eylemin ilk belirlemelere göre bir terör saldırısı olduğunu belirtti.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi. Ladik'e 5 araçlık özel hareket timi sevk edildiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre olay, Ladik Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan Kutlu Doğum Haftası programı sonrasında meydana geldi. Programın bitiminden sonra vatandaşların salonu terk edip Lise Caddesi'nden evlerine doğru hareket ettiği sırada, devriye gezen 55 A 8651 plakalı polis aracına Kalaşnikof silahlarla ateş açıldı. Saat 22.15 sularında meydana gelen saldırıyı 3 kişinin gerçekleştirdiği belirtiliyor. Saldırıyı gerçekleştiren kimliği belirsiz kişilerin olay yerinden kaçtığı öğrenildi.

Cadde üzerinde yürüyen görgü tanığı M.A., saldırıyla ilgili şunları söyledi: "Polis aracı karşıdan geliyordu. Birden binanın girişinden yaşları 20-25 arasında kısa boylu ve üzerlerinde parke olan 3 silahlı adam çıktı. Ellerindeki silahlarla polis aracını taramaya başladı. Araca 2-3 metre mesafeden ateş ediyorlardı. En sonunda biri, silahını polis otosunun içine sokarak ateş etmeye devam etti. Ardından saldırganlar, sokak arasına koşarak kaçtı. Olay yerinde donup kaldık, elimizi cebimizden dahi çıkaramadık." 

 
zaman



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,938 µs