En Sıcak Konular

Hacılar Beldesi'nde neler oluyor

17 Nisan 2010 16:51 tsi
Hacılar Beldesi'nde neler oluyor Kırıkkale’nin Hacılar Beldesi’nde MHP’li Belediye Başkanı Menduh Bodur’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesinden sonra ortaya çıkan kargaşa sürüyor.

 Önce AK Partili Belediye Başkan Vekili Erdal Erdoğan tutuklandı, ardından seçim günü AK Partili Meclis üyesi Cemal Çetin kaçırıldı, yarın yapılacak seçim öncesi ise MHP’li Meclis Üyesi Cengiz Arslan gözaltına alındı.

Hacılar Beldesi’nde seçim öncesi gerginlik sürüyor. Yarın yapılacak 3’üncü tur seçimleri öncesi MHP’li Belediye Başkan Vekili adayı Cengiz Arslan, dün akşam gözaltına alındı. Bir önceki seçim turunda eterle bayıltılarak kaçırılan AK Partili Meclis Üyesi Cemal Çetin’i kaçırmakla suçlanan ve gözaltına alınan MHP’li Arslan, Jandarma'daki sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edildi.

BAŞKAN ÖLDÜRÜLDÜ
Hacılar Beldesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Menduh Bodur, 11 Mart tarihinde Kırıkkale’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Olayın ardından cinayet zanlısı Bülent Koyuncu tutuklanarak cezaevine konuldu. Bu arada öldürülen Bodur’un yerine başkan seçilen AK Partili Erdal Erdoğan da öldürülen başkan Bodur’a suikast girişiminde bulunduğu gerekçesiyle 8 Nisan’da 4 kişiyle birlikte tutuklandı.

SEÇİME GİDİLDİ, MECLİS ÜYESİ KAÇIRILDI
MHP’li Belediye Başkanı Bodur’un öldürülmesi ve yerine seçilen AK Partili Erdoğan’ın ise tutuklanması sonrası başkanvekiliği için seçime gidildi. Hacılar’da yapılan başkan vekiliği seçiminin ilk turunda AK Partili ve MHP’li adaylar 4’er oy alınca başkan belirlenemedi. Bunun üzerine 2’inci tur seçimlerine gidildi, ancak seçim öncesi AK Partili Meclisi Üyesi Cemal Çetin 3 kişi tarafından eter koklatılarak araçla kaçırıldı. Ardından seçimin bitimiyle serbest bırakıldı. Bunun üzerine Jandarma ekipleri yaptıkları operasyonda 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda dün gece de MHP’li Başkanvekili adayı Cengiz Arslan gözaltına alındı. Arslan ve diğer 3 zanlı Jandarmadaki sorgulamalarının ardından bugün Adliye'ye sevk edildiler.

SEÇİM ÖNCESİ GERGİNLİK
Bu olaylar olurken yarın yapılması gereken 3’üncü tur başkan vekiliği seçimleri öncesi beldede gerginlik sürüyor. Jandarma ekipleri beldede geniş güvenlik önlemleri alırken, vatandaşında tedirgin bekleyişi sürüyor. 3200 nüfuslu beldede yarın yapılacak seçim öncesi AKP’nin 4 belediye meclis üyesine karşılık, MHP’den ise Belediye Başkan vekili Cengiz Arslan gözaltında bulunması sayı 3’e düştü.

Hürriyet



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs