En Sıcak Konular

"Dün Antalya'dan 50 uçak kalkış yapamadı"

17 Nisan 2010 13:23 tsi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzlanda'daki yanardağ patlaması nedeniyle 11 ülkede havaalanlarının uçuşa kapatıldığını, Antalya'dan da dün 50 uçağın kaldırılamadığını söyledi.

Antalya'nın Belek beldesinde düzenlenen Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri'ne katılan Bakan Yıldırım, gazetecilerin İzlanda'daki yanardağ patlamasının hava yolu ulaşımına etkisiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin bu patlamadan doğrudan etkilenmediğini belirten Yıldırım, ''Ancak 11 ülkede havaalanları, bu küllerin ve yabancı cisimlerin hava meydanlarına, pistlerine olumsuz etkilerinden dolayı uçuşa kapatıldı. Uçuşa kapatılınca, örneğin dün Antalya'dan 50 uçak kaldırılamadı. Benzer şey İstanbul'da da var, başka meydanlarımızda da var'' dedi.

Uçuş iptalleri nedeniyle ülkelerine dönemeyen misafirlere gereken ev sahipliğinin gösterildiğini vurgulayan Yıldırım, ''Bu zorunluluktan kaynaklanan bir şeydir. Yapacak bir şey yok. İnsanların can ve mal emniyeti bizim için her şeyin önünde gelir. Oradan gelen uyarılara göre tekrar program, planlama gözden geçirilir'' diye konuştu.

Toz bulutlarının Türkiye'ye hafta içi geleceğinin öngörüldüğüyle ilgili bir soru üzerine de Bakan Yıldırım, '''Bizdeki bilgilere göre şu anda bir tehlike söz konusu değil ama her türlü gelişmeye karşı da tedbirlerimizi alıyoruz'' dedi.

Antalya'daki iptallerin turizme etkisiyle ilgili bir soru üzerine ise Yıldırım, bu iptallerin kısa süreli olduğunu söyledi. Bakan Yıldırım, bunun sürekli bir olumsuzluğa dönüşeceğini düşünmediklerini, daha doğrusu öyle ummak istediklerini belirterek, ''Birkaç gün içinde inşallah her şey yoluna girer'' diye konuştu.



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,500 µs