En Sıcak Konular

Ağrı Valisi emekliliğini istedi

17 Nisan 2010 09:19 tsi
Ağrı Valisi Mehmet Çetin, ani bir kararla emekliliğini istedi. Veda turlarına çıkan Vali Çetin, “Emekliliğim, aile bütünlüğünü korumak için” dedi.

Vali Mehmet Çetin, Ağrı’da devam eden ‘tayini çıkacak, gidecek’ söylentilerinden rahatsızlığını dile getirdikten bir hafta sonra emelilik başvurusunda bulundu. Ağrı’nın Taşlıçay İlçesi'ne giderek Kaymakam Ercan Ateş’e veda eden Vali Çetin bir de takdirname verdi. Belediye Başkanı DP’li İsmail Taşdemir, İlçe Jandarma Komutanı ve Emniyet Amirinin de hazır bulunduğu törende Vali Çetin, “Bir bakış açısına göre hayat çok kısadır. Başka bir açıdan baktığınız zaman da çok uzundur. Meslek hayatı da böyledir. 25 yılı aşan bir meslek hayatım oldu. Emekililik, ailece aldığımız bir karar. Bu karar, aile bütünlüğümüzü sağlamak ve korumak için. Emekliliğimde hiçbir dış etmenin etkisi yoktur” diye konuştu. Vali Çetin, aile bütünlüğüyle neyi kast ettiği yönündeki soruları ise yanıtsız bıraktı.

Vali Mehmet Çetin kimdir?

Sakarya'nın Geyve İlçesi'nde doğdu. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Bitlis Kaymakam adaylığına atandı. Tatvan ve Seyhan Kaymakam vekilliği, Asarcık ve Susuz Kaymakamlıkları, Hakkari Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1995 yılından itibaren yaklaşık on yıl Mülkiye Başmüfettişliği yaptı. 2005’te Ankara İl Özel İdaresi Genel Sektereterliğine atandı ve bu görevde 3 yıl kaldı. Nisan 2008’te Ağrı Valiliğine atandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Vali Çetin, Kaymakamlık çıkışında dün Taşlıçay’ın Taşteker Köyünde köprü açılış töreninde yanlışlıkla protokol koltuğuna oturan 70 yaşındaki Telli Kızılaslan ile karşılaştı. Telli Nine, Vali Mehmet Çetin'e teşekkür ve dua etmek için geldiğini söyledi. 20 Nisan Salı günü Ağrı’dan ayrılacağını belirten Vali Mehmet Çetin, “Telli Nine'nin köye yaptırılan köprüden dolayı teşekkür etmek için geldiğini söyledi. Nineyi alıp yanıma oturttum ve töreni izlemesini istedim. Mevki ve makamlar geçicidir. Biz bu makamlarda halkımıza hizmet için varız” dedi.

‘DOSYALARDAN SÖZ ETMİŞTİ’
Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini 19 Temmuz 2005’den beri yürüten Mehmet Çetin, 27 Nisan 2008 günü Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Ağrı Valiliği'ne atandı. Evli ve 2 çocuk babası olan Vali Çetin Ağrı’da kadınlar tarafından kurulan ‘Yaşamın Renkleri Derneği’ üyelerine verdiği yemekte bazı kişilerin kendisi aleyhine dosya hazırladıklarını öne sürmüştü. Vali Çetin o toplantıda, “Üzülerek ifade etmek isterim ki, gizli belge ve dosyalar temin ederek valinin aleyhine dosya oluşturma hazırlıkları var. Hangi konuda ne iddia, ne itham varsa, ne tür belge istiyorlarsa istihbari, güvenlik gerekçesiyle olan bilgiler dışında her tür belgeyi vermeye hazırım. Adam ayarlamaya, memur ayartmaya kuyu kazmak için operasyon yapmaya kimse zahmet etmesin ve zaman harcamasın” demişti.

Makam aracında çocuklar için şeker taşıyor    
 
Çetin, çocukları sevindirmek için makam aracında sürekli şeker bulundurmasıyla biliniyor.



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,117 µs