En Sıcak Konular

Pazartesi taktiksel savaşla geçecek

17 Nisan 2010 08:49 tsi
Pazartesi taktiksel savaşla geçecek
"AK Parti, bütün milletvekilleri ve bakanlarını Ankara'da tutmak zorunda kalacak..."

TBMM Anayasa Komisyonu'n-da bazı maddelerinde değişikliğe gidilerek geçtiğimiz hafta kabul edilen anayasa değişikliği paketi, pazartesi günü Genel Kurul'da ele alınacak.

Kurul, çalışmalarına 30 Nisan'a kadar hafta sonları da dahil olmak üzere gece saat 12.00'ye kadar devam edecek. Ancak muhalefetin Genel Kurul'u kilitleyebileceği ihtimali göz önüne alındığında görüşmelerin gece yarılarına kadar sarkabileceği tahmin ediliyor.

Partiler, görüşmeler sırasında izleyecekleri stratejileri de şimdiden belirledi. Anayasa değişikliği oylamalarında fire vermek istemeyen AK Parti grubu, milletvekillerine 30 Nisan'a kadar mutlaka Meclis'te olması çağrısında bulundu. Paketin görüşmelerine 'hafta sonu dahil ara vermeden' devam edileceğini ileten parti yönetimi, 'tüm bakan ve milletvekillerinin resmi ve özel programlarını bu tarihlere göre' ayarlaması uyarısını yaptı. Başbakan dâhil bütün bakanlar, milletvekilleri programlarını bu doğrultuda belirledi. İktidar partisi, dün yapmayı planladığı Meclis grup toplantısını da Genel Kurul'a tüm vekillerin katılımının sağlanması için paketin görüşülmeye başlanacağı pazartesi sabahına bıraktı. CHP'nin de tüm milletvekillerinin hafta başından itibaren Ankara'dan ayrılmayarak Kurul'daki bütün görüşmelere katılmasını kararlaştırdığı öğrenildi. Pazartesi günkü anayasa değişikliği görüşmelerinde CHP Grubu adına genel başkan Deniz Baykal'ın konuşacağı bildirildi.

Öte yandan, muhalefetin Genel Kurul görüşmelerini 'mayın kanunu'nda olduğu gibi uzatması bekleniyor. CHP sözcüsü Mustafa Özyürek, önceki gün yaptığı açıklamada, "Nasıl mayınlı arazilerle ilgili yasa çok uzun zaman almışsa, bu çok daha fazla zaman alacaktır. AK Parti, bütün milletvekilleri ve bakanlarını Ankara'da tutmak zorunda kalacak." ifadelerini kullanmıştı. Mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin kanun da sert tartışmaların ardından 1 aylık bir görüşme sonunda Meclis'ten geçmişti. Anayasa değişikliği teklifleri, Genel Kurul'da iki tur halinde görüşülüyor. İlk turda geneli üzerinde yapılan konuşmaların ardından maddelerin görüşülmesine geçiliyor. Vekiller, ikinci turda maddeler üzerinde değişiklik önergesi verilmiş ise o önerge üzerinde konuşabiliyor.

Cihan



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,789 µs