En Sıcak Konular

Adli Tıp'ın İbrahim Şahin çelişkisi

17 Nisan 2010 08:45 tsi
Adli Tıp'ın İbrahim Şahin çelişkisi Adli Tıp Kurumu, ikinci Ergenekon davası tutuklu sanığı Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin hakkında ikinci kez rapor hazırladı.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, oybirliğiyle Şahin'in cezai ehliyetinin tam olmadığı görüşünü bildirdi. Kurum, yine ikinci Ergenekon davası kapsamında Kasım 2009'da mahkemeye gönderdiği raporda, Şahin'in sağlık durumunun cezaevinde kalmasına engel olmadığı görüşünü bildirmişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de bu rapordan sonra Şahin'in cezai ehliyetinin olup olmadığı yönünde Adli Tıp Kurumu'ndan yeni bir rapor istemişti. Daha önce 'cezaevinde kalmasına engel sağlık sorunu yok' diyen Adli Tıp Kurumu, bu kez 'cezai ehliyeti tam değil' raporu verdi. Bu rapor da Susurluk davasında olduğu gibi Şahin'e ikinci kez tahliye yolu açmış oldu.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, Şahin hakkında hazırladığı 13 sayfalık raporda, daha önce çeşitli hastanelerden alınan raporlara yer verdi. 24 Şubat 2010'da Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi'nde yapılan muayenesine ilişkin gözlemlerin yer aldığı raporda, Şahin'in daha önce geçirdiği kazanın zamanını, Ergenekon davasıyla ilgili cezaevinde kalış sebebinin sahte olduğunu söylediği şeklinde bilgiler yer aldı. Şahin'in sanıklardan bağlantılı olduğu Fatma Cengiz hakkında bilgi vermediği ve ayrıca Meclis'e girip PKK ile mücadele edeceğini ama kabul edilmediğini, öfkelendiğini, kolay irrite olduğunu söylediği bilgilerine de yer verildi.

Şahin'in nörolojik muayenesinde de sola daha belirgin olmak üzere 'trunkal ve yürüyüş ataksisi', iki taraflı olarak "derin tendon refleksleri" olduğu belirtilen yazıda, kişide "organik kişilik bozukluğu" ve "cerebellar ataksi" tespit edildiği kaydedildi. Adli Tıp'ın raporunda "Şahin'in üzerine atılı suçları işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini azaltacak boyuttaki bu akli arızanın etkisi altında olduğu anlaşıldığı, bu duruma göre İbrahim Şahin'in 7 Ocak 2009 tarihinde sanığı bulunduğu suçuna karşı cezai sorumluluğu tam olmadığı oybirliği ile mütalaa olunur." denildi.

Raporda, Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk İnce'nin yanı sıra iki psikiyatri, bir nöroloji ve iki adli tıp uzmanının daha imzası bulunuyor.

Susurluk davası hükümlüsü İbrahim Şahin, aldığı 6 yıl hapis cezası sebebiyle cezaevindeyken Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'na sevk edilmişti. Kurul, Şahin'in trafik kazası sonucu hafızasını yitirdiğine ilişkin rapor vermişti. Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de bu rapor doğrultusunda Şahin'i affederek tahliye edilmesini sağlamıştı.

Zaman



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,378 µs