En Sıcak Konular

Talat: Çözümde samimiyiz

15 Nisan 2010 20:05 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması konusunda samimi olduklarını, ancak Kıbrıs Rum tarafı yüzünden çözüm olmazsa da Kıbrıslı Türklerin çok önemli kazanımlar elde edeceğini söyledi.

Seçim propaganda faaliyetleri kapsamında Lefkoşa'da Kardeş Ocağı'nı ziyaret ederek, Kulüp Başkanı Fevzi Beyar ve kulüp üyelerini, Kıbrıs Türk tarafının politikaları hakkında bilgilendiren Talat, Kıbrıs Türkünün bir kader seçimiyle yüz yüze olduğunu kaydetti.

Son 5-6 yıl içinde Türkiye ile birlikte saptanan ve yürütülen dünya ile uyumlu politikalar sayesinde Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesinin yepyeni bir döneme girdiğini ifade eden Talat, çözüm konusunda samimi olduğunu, ancak karşı taraf yüzünden çözüme ulaşılmaması halinde de Kıbrıs Türkünün önemli avantajlar elde edeceğini belirtti.

''Bu kazanımların işaretlerinin şimdiden alındığını'' ifade eden Talat, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) son kararını örnek olarak gösterdi. ''AİHM'nin Louizidou kararı Türkiye'yi Kıbrıs'ta kiracı haline getirirken, son Demopoulos (KKTC'de kurulan Taşınmaz Mal Komisyonu'nun etkin bir iç hukuk yolu olduğunu hükme bağladı) kararı ile Kıbrıs Türk tarafının mülkiyet konusundaki tezleri onaylandı'' diyen Talat, ''bu politikalardan geri dönülmesi halinde elde edilmiş ve edilecek tüm kazanımların Kıbrıslı Türklerin elinden uçup gideceğini'' savundu.

Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu'nun da ''masaya oturacağını'' söylediğini, ''ancak çözüm vizyonu olmayan birinin asla müzakere edemeyeceğini'' ileri süren Talat, "Eroğlu, son günlerde söyledikleriyle gerçekten eski politikalardan bir milimetre bile hareket etmediğini zaten gösterdi. Bizi eskiye, izolasyon ve kınanma günlerine geri götürmek istiyor'' dedi.

Talat, ''Rum tarafının AB'ye girmesiyle milli davanın kaybedildiğini, Kıbrıs Türk tarafının politikalarını değiştirmesiyle kaybedilen davanın tekrar kazanılma yoluna girdiğini'' söyledi.



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,607 µs