En Sıcak Konular

'ABD tarafsız değil'

15 Nisan 2010 15:54 tsi
'ABD tarafsız değil' Azerbaycan, Ermenistan'ın etkisinde kalan bir kısım Amerikalı yöneticilerin Yukarı Karabağ sorununun çözümünde tarafsızlığını yitirdiğini açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Siyasi İlişkiler Başkanı Ali Hasanov basına yaptığı değerlendirmede, "Ermeni lobisinin etkisinde kalan bir kısım Amerikalı kurum ve partiler maalesef tarafsızlığını yitirmiş durumda. Açık bir şekilde Ermenistan'ı destekliyorlar." ifadelerini kullandı.
APA'nın haberine göre Hasanov, "Eğer ABD bölgede sorunun çözülmesini ve barışın sağlanmasını istiyorsa, Ermenistan'ın ekonomik durumunu iyileştirmeyi hedefliyorsa, önce Erivan'ı işgalci politikalarını sonlandırmaya zorlasın." değerlendirmesinde bulundu.

Azerbaycan-Ermenistan sorunun çözümünde ABD'nin çalışmalarından memnun olmadıklarını kaydeden Hasanov, "Bu tamamı ile ABD'nin tarafsız pozisyonunu kaybetmesi ile ilgili. Biz bir kez daha ülkenin toprak bütünlüğü konusunu çeşitli seviyelerde dile getirdik. Ancak bazı kurumların Ermeni lobisinin etkisi altında tarafsızlığını yitirdiğini ve açık bir şekilde Ermenistan'a destek verdiğini görüyoruz." eleştirisi getirdi.

Ermenistan'ın saldırgan politikalarını görmezden gelerek, Türkiye ve diğer ülkelere baskılarla Erivan'ın ekonomik durumunu iyileştirme çabalarının kabul edilemez olduğunu kaydeden Azeri yetkili, "Bunu ilk kez açık bir şekilde söylüyoruz ki, ABD Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü bünyesinde oluşturulan barış grubundaki tarafsız pozisyonunu kaybediyor... ABD önce Azerbaycan topraklarındaki işgali sona erdirmeli." uyarısında bulundu.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ YOLUNDA

Azerbaycan'ın Türkiye'nin pozisyonundan memnun olduğunu ve Ankara'yı stratejik ortak olarak gördüklerini kaydeden Hasanov, "Azerbaycan Türkiye ile 'bir millet, iki devlet' anlayışı içinde diplomatik, siyasi, sosyal ve kültürel ilişkilere sahip. Bir başkasının zorlaması ile bu ilişkileri bozma niyetinde değiliz." ifadelerini kullandı.

Washington ziyareti çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaları hatırlatan Hasanov, "Onlar Yukarı Karabağ sorunu çözülmeden, işgal sona ermeden Türkiye ile Ermenistan'ın normal siyasi ve ekonomik ilişki içinde olmayacağını söyledi. Biz Türkiye'nin bu pozisyonundan memnunuz. Türkiye ,Azerbaycan'ın dostu ve bu durumu korumaya devam edecek." şeklinde konuştu.


Kaynak: CİHAN



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,766 µs