En Sıcak Konular

YÖK Başkanı'ndan açıklama

15 Nisan 2010 15:05 tsi
YÖK Başkanı'ndan açıklama YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, katsayıların iptali için yapılan başvurularla ilgili, Danıştay'ın istediği her hususun yerine getirildiğini belirtti.

Özcan, "Bu ülkede hukuk var. Danıştay'da da çok iyi hukukçular var. Zannediyorum ki bunu takdir edeceklerdir." dedi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı. YÖK tarafından alan içi tercihlerde 0.15, alan dışı tercihlerde ise 0.13 olarak ilan edilen yeni katsayılarının iptali için açılan davanın hatırlatılması üzerine Özcan, konuyla ilgili iki itiraz yapıldığını belirtti.

İstanbul Barosu'nun herhangi bir itirazda bulunmadığını söyleyen Özcan, "Şimdiye kadar Danıştay'ın gösterdiği olgunluk ve bizim olaya gösterdiğimiz olgunluğa bakılırsa, meselenin bu sefer çözüleceğini zannediyorum." diye konuştu.

Söz konusu iki itirazın da 'oldukça önceden yapıldığına' dikkat çeken Özcan, "Siz bu haberi ne Danıştay'dan, ne de bizden duydunuz. İki kurum da kendilerine yakışır şekilde, birinci aşama sınavı düşünerek bunu kamuoyundan gizli tuttular. Bu öğrencilerin moralleri açısından da önemliydi." şeklinde konuştu. Özcan, aksi bir tutumun sınava girecekleri negatif olarak etkileyeceğini vurguladı.

"Her iki kurumdan böyle bir olumlu yaklaşım, bana meselenin çok uzamayacağını söylüyor." diyen Özcan, "Ama herhangi bir şekilde uzama trendi içine girerse de bizim de ona karşılık alacağımız çözümler var. D planı da var, E planı da var. Pek çok çözüm var. Ancak inşallah, o çözümlere ihtiyaç olmaz." şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "Katsayı konusunda sakin ve rahat görünüyorsunuz. Danıştay'daki 15. kişiyi de kazanacağınızı düşünüyor musunuz? Bunun rahatlığı mı?" şeklindeki sorusu üzerine Özcan, şunları kaydetti: "Rahatlık, daha önce Danıştay'ın bizden talep ettiği hususların yerine getirilmesinden geliyor. İki tane ana husus vardı. Onlardan bir tanesi alanların tanımamış olmasıydı. Biz bu alanları tanıdık. İkincisi de, alanlar için uygulanan katsayıların yeterince farklı olmamasıydı. Biz bunu da yaptık. Biz Danıştay'ın bizden istediği her iki noktada da tatminkâr düzenlemeler getirdik. Güven oradan geliyor. Bu memlekette hukuk var. Danıştay'da da çok iyi hukukçular var. Zannediyorum ki bunu takdir edeceklerdir. Çünkü ne istenildiyse, onları makul seviyede, herkesçe kabul edilebilir seviyede yerine getirdik."

(CİHAN)
...



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,943 µs