En Sıcak Konular

Adli Tıp raporuyla beraat etti

15 Nisan 2010 13:55 tsi
ADANA’da döverek, ortağı 51 yaşındaki Suat Kozanoğlu'nun kalp krizinden ölümene neden olmakla suçlanan 51 yaşındaki Semih Sönmez'i, Adli Tıp Raporu kurtardı. Raporda kırıkların elektro şok sırasında da oluşmuş olabileceği, dayağın da kalp krizine

Semih Sönmez, emekli öğretmen Suat Kozanoğlu ile birlikte çalıştırdığı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezini kar etmeyince devretmeye karar verdi. Devir işlemlerinin yapıldığı 12 Şubat 2008’de Sönmez ile ortağı Kozanoğlu tartıştı. İddiaya göre, Sönmez’in tekme tokat dövüp, ardından hastane acil servisine bırakıp kaçtığı Kozanoğlu yaşamını yitirdi. Kozanoğlu’nun yapılan otopsisinde kaburgalarında kırıklar, yüz, kol ve ayak kısımlarında darp izlerine rastlandı. Adli Tıp 1’inci İhtisas Kurulu’nun, mütalaasında, Kozanoğlu’nun ‘yaralanma sonucu mevcut olan kalp damar hastalığını akut hale geçirmesinden dolayı kalp krizinden öldüğünün kabul edilmesi gerektiğini’ belirtmesi üzerine Sönmez tutuklandı.

Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Sönmez, ortağının kalp krizinden öldüğünü belirterek, “Buluşmaya gittiğimde kaldırımda bekliyordu. Korna çaldım. Araba gürültüsünden olacak ki duymadı. Yanına gittim. Ayakta bekliyordu. Eli de kalbinin üzerindeydi. Sanki kalp krizi geçiriyor gibiydi. ‘Ne oluyor’ diye kendisini tuttum. ‘Kalbim ritim’ dedi. Geri 2-3 adım atarak yakında bulunan garaj kapısının üzerine doğru düştü. Suat ile tartışmadım. Boğazını sıkmadım. Vurmadım. Yanına gittiğimde dayak yemiş hali yoktu. Kalp krizi geçirip öldü. Katil olarak yargılanmama gülüyorum. Benim tek suçum Suat’ı hastaneye götürmem” dedi.
Ölen Kozanoğlu’nun kızı 27 yaşındaki Tutku Kozanoğlu da “Babam daha önce iki kez kalp krizi geçirmişti. Olay günü babamla görüştüm. Üvey annem ile buluşacaklarını söyledi. Babamla üvey annem Çiğdem’in ilişkileri iyi değildi. Sürekli kavga ediyorlardı. O gün kavga edip etmediklerini bilmiyorum. Babamla bir araya geldiğimiz zamanlar sanıktan iyi bir insan olarak bahsederdi, aralarındaki herhangi bir sorundan bahsetmedi” diye ifade verdi.

Olayla ilgili Adana Adli Tıp Grup Başkanlığı’ndan gönderilen raporda da, ‘Maktulün kaburga kırıklarının elektro şok sırasında oluşabileceği, boyun 7’inci omurga kırığının elektro şokla oluşmasının uygulamada sık görülen bir durum olmadığı, el, yüz, ayaklarda oluşan travmatik lezyonların ise düşme sonucu oluşabileceği’ belirtildi. Raporda ayrıca, boyun kırığının ölüme neden olmadığı da kaydedildi.
Mahkeme heyeti, önceki duruşmada, Adli Tıp Kurumu raporunu dikkate alarak oy çokluğuyla tahliye ettiği Sönmez’in, emekli öğretmenin kalp damar hastalığını akut hale getirecek herhangi bir eylemin sabit olmaması, kırıkların da elektro şok uygulaması sırasında oluşmuş olabileceğine dair raporu da göz önünde bulundurarak, beraatını kararlaştırdı.



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,109 µs