En Sıcak Konular

Ertosun koruması için devreye girdi

15 Nisan 2010 08:53 tsi
Ertosun koruması için devreye girdi HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun, savcı tartaklayan korumasını kurtarmak için “Korumama dokunmayın” diye emniyeti aradı. Emniyet “İç meselemiz” diye reddetti.

Ankara Adliyesi’ndeki ‘Yüksek Yargı Brifingi’ sırasında Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver’i yaka paça dışarı atmaya çalışırken görüntülenen koruma polislerinden HSYK üyesi Ali Suat Ertosun’un koruması Muzaffer Gümüş’ün Valilik emriyle görevden alınmasının ardından Ankara Emniyeti’nde hareketli saatler yaşandığı ortaya çıktı. Korumasının görevden alınacağını öğrenen HSYK Üyesi Ertosun hemen devreye girerek koruması Gümüş’ün görevine devam etmesi için Emniyet’e emir vermeye çalışan Ertosun’un nazikçe reddedildiği öğrenildi.

‘GÖREVDEN ALMAYIN’ TELEFONU AÇTI

HSYK’daki nüfuzunu kullanarak hakim ve savcılar üzerinde tavassutta bulunduğu daha öncede Ergenekon iddianamesi ek klasörlerinde sanık Engin Aydın’ın telefon görüşmeleri ve ajandasındaki notlardan ortaya çıkan ve bu iddiaları düne kadar yalanlamayan Ali Suat Ertosun’un aynı yöntemi bu kez savcı tartakladığı için Valilik tarafından görevden alınan koruması için izlediği belirtildi. Ertosun’un, koruma polisi Muzaffer Gümüş’ün görevden alınması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü telefonla arayarak, “Korumamı görevden almayın” şeklinde talimat vermeye çalıştığı ortaya çıktı.

‘BİZİM İÇ MESELEMİZ’ CEVABI ALDI

Ali Suat Ertosun ile görüşen Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise “Koruma polisi Muzaffer Gümüş’ün açığa alınması Ankara Valiliği’nin bir kararı. Gümüş’ün, soruşturma tamamlanana kadar görevlerinden uzaklaştırılması uygun görülmüş. Koruma polisiniz hakkında hukuk ne gerektiriyorsa o yapılıyor. Bu bizim kendi iç meselemiz” diyerek nazikçe talebi geri çevirdikleri öğrenildi. Ertosun’un koruma polisi Muzaffer Gümüş ile Danıştay 4. Daire Başkanı Miyase Engin Kumrulu’nun koruması Emine Demirel de Valilik tarafından açığa alınmıştı.

Agresif koruma

Ertosun’un koruması Muzaffer Gümüş, Ertosun’un basının karşısına çıktığı her toplantıda agresif tavırlarıyla dikkat çekiyor.

Koruma kimi kimden koruyor?

HSYK Üyesi Ertosun ile Danıştay 4. Daire Başkanı Miyase Engin Kumrulu’nun korumalarının, adliye içinde savcı tartaklamasıyla ilgili tartışma sürüyor. Sadece hakim ve savcıların katıldığı toplantıda korumaların salonda güvenlik görevlisi gibi davranma hak ve yetkisini kimden aldıkları tartışılıyor. İşte cevap aranan bazı sorular şöyle:

• Yargıç ve savcıların katıldığı bir toplantıda salonda bulunan koruma polisleri kimi kimden koruyacak?

• Koruma görevi yapan polislere korunan kişi emir veremez. Görevi gereği polis sadece koruduğu kişinin güvenliğinden mesuldür. O halde koruma polislerine salon güvenliğini sağlama gibi bir görevleri ve yetkiyi kim ya da kimler verdi?

• Korumalar görüntülerle de ispatlandığı gibi kendisine “Ben savcıyım” deyip kimliğini gösteren bir savcıya müdahale yetkisi var mı?

• Savcı olduğunu bile bile savcıyı salondan atma emri veya yetkisini koruma polisleri kimden aldı?

• Bu olay Yüksek Yargı Mensubuplarının, diğer hakim ve savcılara hangi gözle baktıklarının bir göstergesi sayılmaz mı?

star

 



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,926 µs