En Sıcak Konular

Bernanke'den moral mesajı

14 Nisan 2010 21:26 tsi
FED Başkanı Ben Bernanke, ''ekonomideki toparlanmanın güçlü kalmaya devam edeceğinden emin olduğunu, ancak bunun yüksek işsizlik oranında hızlı bir rahatlama getirmede yeteri kadar güçlü olmayacağını'' söyledi.

Bernanke, Kongre Ortak Ekonomi Komitesi'nde yaptığı konuşmada, milletvekilleri ve Beyaz Saray'a bir kez daha rekor seviyedeki bütçe açıklarını azaltma planı hazırlaması çağrısında bulundu.

Bütçe açığının büyük olmasının resesyondan kaynaklı olarak ''kaçınılmaz'' olmasına rağmen, bu açığın ABD'nin uzun vadede ekonominin sağlığı için risk oluşturduğuna işaret eden Bernanke, bütçe açığını azaltmak için inanılır bir planın, faiz oranlarının uzun vadede düşük olması, tüketici ve iş adamlarının güveninin artması dahil yakın vadede ekonominin yararına olabileceğini ifade etti.

''Ülkenin mali sorunlarının çözümü zorlu çözümler gerektirecek, ancak bu çözümleri ertelemek onları daha da zorlaştıracak'' diyen Bernanke, ekonomiye ilişkin verilerin, tüketicilerin ve işletmelerinin taleplerindeki artışın, ''gelecek çeyreklerde ekonomideki toparlanmayı ilerletmede yeterli olacağını'' gösterdiğini belirtti.

Bernanke, işletmelerin teçhizat ve yazılıma yaptığı harcamaları artırdığını ve fabrikaların, ABD'nin ihracatına olan güçlü talepten faydalandığını, buna rağmen ekonomideki bazı sorunların sürdüğünü de kaydetti.

Konut ve ticari gayrimenkul piyasasındaki zayıflığın, ekonomideki toparlanmanın hızında ''önemli engel'' teşkil ettiğine işaret eden Bernanke, birçok eyalet ve yerel hükümetin mali koşullarının kötü olmasının işten çıkarmaların devam etmesine yol açtığını, bunun da toparlanmanın önündeki başka bir engel olduğunu ifade etti.

Konuşmasında istihdam sorununa da değinen Bernanke, özellikle uzun vadede işsizlik oranının yüksek olacağı gözönüne alındığında, işsizlik fotoğrafının önemli bir sorun olduğunu belirtti. Bernanke, ''Son iki yılda 8,5 milyonluk istihdam kaybını düzeltmek önemli bir zaman sürecini gerektirecek'' dedi.

Fed Başkanı Bernanke, enflasyonun kontrol altında olduğunu da sözlerine ekledi.

aa

 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,372 µs