En Sıcak Konular

Baykal: Başbakan Erdoğan sınıfta kaldı

14 Nisan 2010 20:38 tsi
Baykal: Başbakan Erdoğan sınıfta kaldı
CHP'nin anayasa değişiklik teklifi için '3 madde' önerisine Erdoğan'ın yanıtını değerlendiren CHP lideri Deniz Baykal, 'AK Parti bize oyun oynadı Başbakan sınıfta kaldı' yorumunu yaptı..

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa değişikliği çalışmalarında bir uzlaşma arayışından vazgeçtiği izlenimini aldığını belirterek, ''Anlaşılıyor ki 'Bunu değerlendirebiliriz' derken bu konuda samimi değilmiş'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen ''Kutlu Doğum Haftası''nın İstanbul'daki açılış törenine katılan Baykal, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

''Anayasa değişikliği paketi çalışmalarına ilişkin uzlaşma umudunun bitip bitmediği'' yönündeki soruya karşılık Baykal, ''Sayın Başbakan'ın bir uzlaşma arayışından vazgeçtiği izlenimini aldım'' dedi.

Bunu üzüntüyle karşıladıklarını söyleyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Anlaşılıyor ki 'Bunu değerlendirebiliriz' derken bu konuda samimi değilmiş. Bir değerlendirme, iyi niyetli bir uzlaşma arayışına gerek olmadığını ifade ediyor. Yapacak bir şey yok. Biz görevimizi yaptık. Elimizden geleni yerine getirdik. Bunun gerçekleşmemesinin sorumluluğu hiçbir şekilde bize ait değildir. Tamamen bizim dışımızdadır. Eğer Sayın Başbakan bugün geldiğinde olumlu bir değerlendirme yapmış olsaydı, iş birliğini derhal gerçekleştirir ve parlamentoda Anayasa'yı değiştirme konusunda çok önemli bir adımı birlikte atabilirdik. Eğer bugün bu olmuyor ise bu tamamen Başbakan'ın tercihinin, anlayışının, siyasetinin sonucudur. Bu açık ve net bir biçimde ortaya çıkmıştır.''

Kendileri açısından değişen bir şey olmadığını, hala aynı noktada olduklarını vurgulayan Baykal, ''Yarın iş birliğine açık olduğunu söylerse Başbakan, yine derhal gerekeni yaparız. Bahane aramıyoruz, çamura yatmıyoruz, ipe un sermiyoruz. Bunu yapanlar bizim dışımızdakilerdir. AKP bir oyun oynamıştır ama bu oyunda hemen gereği yerine getirilmiştir, resmi görülmüştür, öyle yapalım denilmiştir ve masadan Sayın Başbakan kaçmıştır'' şeklinde konuştu.

aa



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,540 µs