En Sıcak Konular

Hamas, Refah'taki tünellerin kapatıldığı iddiasını yalanladı

14 Nisan 2010 19:54 tsi
Hamas hükümeti, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta, Mısır sınırda yer alan tünellerin kapatıldığı iddialarını yalanladı.

Gazze'de yönetimi elinde bulunduran Hamas'ın İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İhab Gusseyin, yaptığı yazılı açıklamada, haberlerin söylentiden ibaret olduğunu, hükümetin böyle bir kararı bulunmadığını, kimseye böyle bir emir verilmediğini kaydetti.

Gusseyin, tünellerin, tüm geçiş noktaları kapalı olan, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin temel ihtiyaçları için elzem olduğunu vurgulayarak, "Ne zaman geçiş noktaları tamamen açılır ve İsrail ablukası kalkar, o zaman tüneller de kapatılarak, yasa dışı kabul edilir" ifadesini kullandı.

Hamas polisinin bu sabah tünelleri işleten Filistinlilerden tünelleri kapatmalarını ve buralarda çalışanların bölgeyi boşaltmasını istediği yönünde haberler yayımlanmıştı.

Tünellerin ikinci bir duyuruya kadar kapalı kalacağının söylendiği de ifade edilmişti.

Öte yandan Refah'taki bazı tünel çalışanları, Hamaslı polislerin Refah'ta tünel sahiplerinden birkaç saatliğine çalışmalarını durdurarak, bölgeden uzaklaşmalarını istediğini doğruladılar. Ancak çalışanların kısa süre içinde tekrar tünellere döndüğü ve tünellerin normal şekilde çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Gazze'deki kaynaklar, dün İsrail Antiterör Bürosu'nun, Mısır'ın Sina yarımadasındaki İsraillilere, kaçırılma teşebbüslerinin olabileceği gerekçesiyle bölgeyi derhal terk edip, ülkelerine dönmeleri yolundaki uyarısını hatırlattılar.

Haaretz gazetesi de Antiterör Bürosu yetkililerinin, İsraillilerin Gazze'ye kaçırılacağı yolunda istihbaratı bulunduğunu söylediklerini bildirdi.

Bu nedenle Hamas'ın tünel alanlarının bombalanacağı varsayımı ile tünellerdeki çalışanları bölgeden bir süre uzak tutmayı amaçlamış olabileceği de kaydediliyor.
 
aa



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs