En Sıcak Konular

BDP'li Sakık: Gerekirse götürürüz

14 Nisan 2010 18:26 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Gölbaşı Belediyesi'nin bazı MHP'li meclis üyelerinin eşiyle ilgili ifadelerini üzüntü ile karşıladığını söyledi.

Bu mantıkla ülkede kardeşliğin tesisinin çok zor olduğunu kaydeden Sakık, gerekirse eşinin mezarını doğduğu topraklara götürebileceğini söyledi.

Meclis'te gazetecilerin konuya ilişkin yaşanan tartışmayla ilgili sorularını cevaplayan Sakık, eşini 2007 yılında kaybettiğini hatırlattı. Ömrünün büyük kısmını Ankara'da geçirdiğini ve çocuklarının burada doğduğunu anlatan Sakık, "Ankara da bizim ana yurdumuz. Eşimi burada defnetmek istedik. Defnederken de biz inançlı insanlarız, Anadolu insanıyız, yanı başımızda olmasını istedik. Gölbaşı Mezarlığı çok yakındı. Talebimiz oldu ama belediye reddetti. Sonra bir Bakan arkadaşımız devreye girdi ve eşimi orada defnettim." dedi.

Ankara'da kaybettiği ablasını da aynı mezarlıkta defnetmek istediğini ancak defin için kendilerine bir türlü yer vermediğini ileri sürdü. Bu olayı büyütmediklerini ifade eden Sakık, "Acımızı yüreğimize gömerek ablamı bir başka yerde defnettik. Olayı da çok büyütmedik. Bir kaç gün önce bunların medyada yeniden tartışıldığını üzülerek gördük. MHP'nin AK Parti'li üyelerle eşimin mezarıyla ilgili tartışmalar içinde olması bizi gerçekten yürekten yaralamıştır. Faşist ve ırkçı intikam duygularıyla nasıl hareket edildiğini gördük. Bir Belediye Meclis üyesi, 'Siz buraya bir teröristin cenazesini getirip defnettiniz' diyor. Hayatın her alanında kandan, şiddetten beslenenlerin yapacağı budur. Halka sunabilecekleri başka hiçbir şey olmadığı için sürekli kan ve ceset üzerinden siyaset yaptıklarını görüyoruz." diye konuştu.

"Biz bu ülkede yan yana gömülemiyorsak nasıl ortak bir vatandan bahsedebiliriz?" diye soran Sakık, "Eğer biz birbirimizin ölüsüne saygı gösteremiyorsak nasıl kardeşlikten bahsedebiliriz? Eğer biz kendi dilimizi özgürce kullanıp diğer kardeşlerimizin diline saygı göstermiyorsak nasıl kardeşlikten bahsederiz? Bu düşmanca politikalardan dolayı 19 yaşındaki Kürt çocukları bedenlerini ölüme yatırıyor." şeklinde konuştu.

Bu arada Sakık, "Bir yer değişikliği söz konusu olabilir mi?" sorusu üzerine, "Valla bu kadar tartışılıp konuşulursa, halen bunu siyasal bir rant olarak gündeme getirirlerse, o dönem ailemizin ve partili arkadaşlarımızın ısrarına rağmen götürmediğimiz topraklara götürebiliriz. Orada yatan eşimin ruhunun rahatsız olmamasını istiyorum ve kimsenin buna hakkı yok diye düşünüyorum. Çok üzüntülüyüm. Bunları söylerken de acı çekiyorum. Çaresiz kalınca da yapılacak çok fazla bir şey yok." cevabını verdi.

cihan



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,209 µs