En Sıcak Konular

Erdoğan'dan jet cevap

14 Nisan 2010 17:17 tsi
Erdoğan'dan jet cevap Erdoğan: Bunlar sulandırma arayışı, olumlu yaklaşmak mümkün değil...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin anayasa değişikliğine ilişkin teklifini değerlendirirken, "Hep bunlar bir sulandırma hareketidir. Bizim, bu kadar ciddi bir konuyu bu kadar sulandıran yaklaşımlara olumlu yaklaşmamız mümkün değil" dedi.

ABD'deki temaslarını tamamlayarak yurda dönen Erdoğan, Esenboğa Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "(CHP, 3 ana konuyla ilgili 11 madde Anayasa değişikliği paketinden ayrılsın, bir sonraki döneme bırakılsın) diyor. Bu öneriye siz nasıl bakıyorsunuz? Sizin bir karşı öneriniz var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bizim karşı önerimizin olması söz konusu değil. Bir defa bu sürece girdiğimiz andan itibaren bildiğiniz gibi ilgili arkadaşlarım parlamento içi, dışı tüm siyasi partileri, tüm sivil toplum örgütlerini, medya gruplarını Ankara ve İstanbul'da toplayarak bilgilendirdi. Bu görüşmeler neticesinde en ufak bir olumlu sinyal alamadık. Hatta hatta kendilerine verdiğimiz taslağın kapağını bile açıp incelemeden verilen cevapları, lütfen şöyle hafıza kayıtlarımızda bir inceleyelim. Ne dediler? 'Biz bunu zaten Anayasa Mahkemesine götüreceğiz' dediler. Hemen ardından, 'biz geçici 15. maddeyi sadece Meclis'te görüşmeye varız, bunun dışında hiçbirine olumlu yaklaşamayız' dediler. Bu arada bir başka siyasi parti de 'ancak seçimlerden sonra yeni kurulacak parlamentoda bunları görüşelim' dedi.

Değerli arkadaşlar, devlet işi ciddiyet işidir ve parlamento bu ülkenin en ciddi, onurlu kurumudur. Bu parlamentoyu temsil edenler de dürüst, dikkatli, hassas davranmakla bu onurlu kurumu güçlendirirler. Tabi biz hep bunu bekledik. 'Gerekirse, gelin beraber oturalım, çalışalım' dedik. 2008'de Parlamento Başkanımızın yazılı davetine kimlerin olumsuz cevap verdiğini hatırlayın. Hep bunlar bir sulandırma hareketidir. Bunlar ciddi şeyler değildir. Biz bu kadar ciddi olan bir konuyu bu kadar sulandıran yaklaşımlara olumlu yaklaşmamız mümkün değil. Kaldı ki bu artık komisyondan geçti, Genel Kurul'un gündemine geldi. Kendileri de muhalefet şerhlerini yazdılar, verdiler. Artık Genel Kurulda bu teklif görüşülmeye başlanacak. Ülkemiz için, milletimiz için ve tüm parlamentodaki milletvekillerimiz, hangi gruba mensup olursa olusun aklı selimle ülkemiz için bu teklifi değerlendirecektir ve hepsi de o kulübede vicdanıyla baş başa kalmak suretiyle, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ben, bu milletin bir vekiliyim, milletin talebi' istikametinde... Ortak akıl, ortak payda bu değişikliğin yapılmasından yanadır ve bu istikamette ben milletvekillerimizin de kararını vereceğine inanıyorum."

KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK, ODAMIZDA KAMERA DA YOK

Erdoğan, bir başka gazetecinin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın önerisine ABD'ye giderken 'varım' demiştiniz" sözleri üzerine, şunları söyledi:

"Gelenler katkı verecekse bunları görüşmeye varız. 'Bize kimse şark kurnazlığıyla yaklaşmasın' dedim. Eğer şark kurnazlığı yapmaya kalkarlarsa bizler de onlar kadar bu konularda kurnazız. Burada değişen herhangi bir şey yok. Ama görüşme noktasında bizim kapımız her zaman açıktır. Bizim odamızda kamera filan da yoktur. Sadece arzu ederlerse medyaya birlikte bir görüntü veririz, sonra oturur hangi konuyu görüşeceksek görüşürüz. Kimseye kapımız kapalı değil, siyaset yapıyoruz."

AHMET TÜRK'E YAPILAN SALDIRI

Başbakan Erdoğan, kapatılan DTP'nin genel başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırı ve sonrasını da bir soru üzerine değerlendirirken, saldırıyı şiddetle kınadı.

ABD'de olayı duyduğu anda Türk'ü arayarak, üzüntü ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, ''Gereği noktasında da bakanıma gerekenleri söyledim. Bildiğiniz gibi ilk adımlar bu noktada atıldı ve bunun nereye vardığı, arkasında herhangi bir şey var mı yok mu, bu konuyla ilgili çalışmaları arkadaşlarım yürütüyor. Yani olay bitmiş değil'' dedi.

Ahmet Türk'ün olumlu açıklamalar yaparken, diğer taraftan bu tür olayların olmasının, işin nerelere vardığını gösterdiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kimse bunu bir empati olarak göstermeye gayret etmesin. Çünkü bir de böyle bir gayret var. Bu empati değil. Burada sorumluluk taşıyanların özellikle bu konuların üzerine gitmesi lazım.

Bir devletin otobüsünün, kamu otobüsünün, halkın otobüsü çünkü, içinde halk var, burada atılan molotofkokteyli ile orada yaralanmalar, çok daha ağır olaylar da olabilir. Hiçbir şey olmasın, kamu malına zarar vermeyi ne ile izah edeceksiniz? Bunlar yanlış şeylerdir. Nerede olursa olsun, bunların hiçbiri bu işin çözüm yolu değil. Şunu söylüyorum; pislik, pislik ile temizlenmez. Ağır bir ifade olacak, kan kan ile temizlenmez, su ile temizlenir. Biz buna bakacağız. Barışı bunun üzerinde yürüteceğiz, intikam hislerini, kin hislerini, nefret hislerini bir tarafa koyarsak, inanıyorum ki ülkemizde şu anda attığımız adımlar, bu demokratik açılım sürecini, üzerine bindirdiğimiz Milli Birlik ve Kardeşlik Projemiz çok daha güçlenerek ilerlemeye devam edecektir.''
 
aa



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,789 µs