En Sıcak Konular

Baykal: Sonuna kadar samimiyiz

14 Nisan 2010 16:27 tsi
Baykal: Sonuna kadar samimiyiz CHP lideri Baykal, anayasa değişikliğiyle ilgili konuştu.

Baykal, "Cumhuriyet Halkı partisi olarak bir katkı yapacağımızı ifade etmiştik. Önerimizi çok açık ve net bir şekilde açıklamıştık. Önerimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Anayasayı değiştirmek için hazırlanmış olan 30 maddelik tasarının hepsinin birarada parlamentoda görüşülmesi ve oylanması ve hepsinin birarada referanduma sunulması doğru bir davranış değildir. Bu sadece bizim anlayışımız değildir. Aklı başında herkesin önerisidir." dedi.

Baykal, "Dedik ki burada ele alınmak istenen 14 ve 24 maddenin tümünü bizim desteklememiz mümkündür. Bizim problemmiz olan üç tane madde vardır. Nedir onlar ? Anayasa mahkemesinin yapısı, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun yapısı ve siyasi partilerle ilgili yargı sürecinin anayasa nasıl düzenleneceği hususudur" dedi.

Baykal, "Yarın bu konu referanduma gelirse o doğrultuda konuşacağız. Ortada bir anayasa değişikliği projesi varsa kurunun yanında yaşın da yanmaması lazım. Bu konuda her türlü desteği veririz. Parlamentoda amayasamızın öngördüğü çoğunluğa ulaşması için katkıyı yaparız. Eğer ilgileniyorsanız bunu yapabiliriz dedik. Bunları oylamamıza izin verin bunlara evet oyu vereceğiz dedik. Türkiyeyi bir siyasi kutuplaşmaya itmeyin dedik. Gelin bunu 4'ünü ayıralım 24'ünü ayrıca düzenleyelim. Ona göre bir oylama şansını getirin parlamentoya. Siz iktidarsınız. Türkiye'yi uzlaşmayı huzura götürmek sizin göreviniz. Niye burada hır çıkarılmasını tahrik ediyorsunuz Buna gerek yok dedik. " diye konuştu.

Baykal, "Sayın Başbakan ABD'ye gitmeden önce bakabiliriz eğer yasal bir engel yoksa, eğer bu konuda samimiyse gereğini yapabiliriz anlamında sözler söyledi. Biz bu konuda sonuna kadar samimiyiz. Hiçbir tuzak, oyun kesinlikle sözkonusu değildir. Her türlü desteği katkıyı vermeye hazırız. 24 maddeyi götürürüz. 24 maddeyle ilgili bir anayasa ihtilaf yoktur. Paket yeniden tanzim edilir. Geride kalan 3 madde yanlış maddedir. Sakıncalı maddedir. " diye konuştu.

Baykal, "Sayın Başbakan umut ederim AKP'nin içinde gerilim konusu getirmek isteyenlerin tuzağına düşmeyecektir. Sayın Başbakan giderken açtığı kapıyı kaptamayacaktır. Biz o kapıyı açık tutmak istiyoruz. Öyle bir kapatma ortaya çıkarsa ayrıca biraraya gelir değerlendiririz. " dedi. Baykal Brüksel'deki temaslarından da bahsederek, CHP'nin görüşünün Brüksel'de destek bulduğunu kaydetti.

DHA ...



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,441 µs