En Sıcak Konular

Yüksekova'da Ahmet Türk çatışması

14 Nisan 2010 15:12 tsi
Yüksekova'da Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı protesto eden grupla polis çatıştı. Sadece Yüksekova'da değil Hakkari, Van ve Mersin'de de olay çıktı.

Samsun'da fiziki saldırıya uğrayıp burnu kırılan Ahmet Türk bugün taburcu olurken olayı protesto etmek isteyenleri "demokratik boyutlarda kalın" diye uyarmış, özellikle Doğu halkına mesaj göndermişti. Ancak Ahmet Türk'ü dinleyen olmadı.

Hakkari'nin Yüksekova, Van'ın Başkale İlçesi'nde ve Mersin'de Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırıyı protesto eden gruplarla polis arasında arbede çıktı.

Olaylar sadece Yükseova'da değil, birçok doğu ilinde yaşandı.

HAKKARİ'DE BİN KİŞİYE GÖZYAŞARTICI BOMBA

Kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova İlçesi'nde yapılan basın açıklamasının ardından laylar çıktı. Küçük bir grup, BDP'nin oluşturduğu barikatı aşarak taş atmak isteyince önce BDP'liler engellemeye çalıştı. Ancak olayların büyümesi üzerine polis müdahalede bulundu.

Yaklaşık bin kişinin çıkardığı olaylar, kısa sürede yayıldı. Yollara barikat kurup, taş atan göstericilere polis gözyaşartıcı bomba ve basınçılı su kullanarak müdahale etti. Olaylar sırasında kalabalığın dağılması için polisin zaman zaman havaya ateş açtığı da görüldü. Olaylar ilçe merkezinde devam ediyor.

VAN'DA ÖĞRENCİLERİ KORKUTAN SİLAH SESLERİ

Van’ın Başkale İlçesi'nde esnaf kepenklerini kapatarak Türk’e yapılan saldırıyı protesto etti. Kale Mahallesi'nde ise bir grup gösterici ile polis arasında olaylar çıktı. Polisler, göstericileri dağıtmak için havaya ateş açarken, göstericiler ise polise taşlarla karşılık verdi. Başkale BDP İlçe Başkanı Derviş Polat ve parti yöneticilerinin araya girmesiyle olaylar yatıştı.

Gösterilerin yapıldığı Kale Mahallesi'nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri silah seslerini duyması üzerine büyük korku yaşadı. Okulun önünde olayların yaşanması üzerine paniğe kapılan aileler okula gelerek çocuklarını aldı. Öğrencilerini alan veliler yaşanan olaya ve polisin okul önünde silah kullanmasına tepki gösterdi.

MERSİN'DE TAZYİKLİ SU

Mersin'de Ahmet Türk'e saldırıyı protesto eden grup, polise taşla saldırdı. Polis göstericilere tazyikli su ile müdahale ediyor.



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,810 µs