En Sıcak Konular

İnternette çocuk istismarı her geçen gün artıyor

14 Nisan 2010 10:31 tsi
Online ortamda çocuk istismarı, engelleme çalışmalarına rağmen her geçen gün artıyor.

AA muhabirinin, internette çocuk pornografisi konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan İtalya merkezli ''Telefono Arcobaleno'' adlı organizasyonun hazırladığı ''İnternette Çocukların Cinsel İstismarı Yıllık Raporu''ndan derlediği bilgilere göre, çocuk istismarı sürekli artış gösteriyor.

Rapora göre, geçen yıl online ortamda 36 bin 149 çocuğa ait 1 milyon 700 bin istismar ve zulüm görüntüsü dolaştı, bu istismara maruz kalanların yüzde 42'sini yedi yaş altı, yüzde 77'sini dokuz yaş altı çocuklar oluşturdu.

İnternette çocuk istismarının hızlı ve ürkütücü bir şekilde arttığı Avrupa ülkelerinde, bu tür internet sitelerinin sayısı ve bu sitelere olan tüketici yönelimi gözle görülür bir ölçüde arttı.

''İnternette filtrelemenin doğru olup olmadığı'' ve ''internet özgürlüğü'' konularını tartışan Avrupa'da online ortamda çocuk istismarı, altı yılda dört kat artarak, yüzde 149 büyüdü.

-''ÇOCUKLAR AİLELERİNE KAVUŞTURULMALI''-

Raporda, cinsel istismara maruz kalarak fotoğrafları ya da video görüntüleri internette yer alan çocukların yüzde 1'inden daha azının bulunarak, ailelerine teslim edilebildiğine dikkat çekildi.

Bu çocuklarla ilgili materyalleri internet üzerinden takip eden kullanıcıların yaşadığı ülkelerin başında ABD, Almanya, Rusya, İngiltere, İtalya, Fransa ve Kanada'nın geldiği belirtilen raporda, sanal ortamda istenilen yaş, ırk ve fiziksel özelliklere sahip çocuklara ait fotoğraf ve video görüntülerine ücretsiz veya kredi kartıyla sahip olunabildiği ve bu durumun herhangi bir cezai yaptırımının olmadığı kaydedildi.

Kaynakların ve enerjinin, bu çocukların bulunması, yeniden sağlıklarına kavuşturulması, fiziksel ve ruhsal anlamda tedavi edilmesi konuları üzerinde yoğunlaştırılması gerektiğine dikkati çeken rapor, ülkelerin bu konuda bir an önce önlem alması gerektiğini vurguluyor.
 
aa



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,508 µs