En Sıcak Konular

Ankara Büyükşehir’de istifa depremi

14 Nisan 2010 09:49 tsi
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'li üye AKP'ye katıldı...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında CHP'li Meclis üyesi Mustafa Tinç, partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçtiğini açıkladı.

AKP'ye katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığında toplandı.

Toplantıda, CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Tinç, ''gördüğü lüzum gereği'' partisinden istifa ederek, Ak Parti'ye geçti. Tinç, AK Parti üyesi olarak ''İmar Komisyonu''nda görev aldı.

Bir yıllığına encümen üyeliğini yapacak kişilerin de belirlendiği toplantıda, İhtisas Komisyonu üyeleri seçildi.

Encümen üyeliği için 99 Belediye Meclis üyesinin oy kullandığı oylamada 25 oy da boş çıktı. Seçim sonucu Alper Küçük, Hikmet Akdündar, Musa Çakmak, Orhan Kaya ve Faruk Gültekin, encümen üyesi oldu.

MHP'li üyelerden Cemil Gürsoy ile Mehmet Yurtsever ise Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından aday gösterildikleri ''İmar Komisyonu'' üyeliğine itiraz ederek, adaylıklarının geri alınmasını sağladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, toplantıda yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Su Örgütü'nün, Kızılırmak suyu isale hattı projesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesini ''En İyi Uygulama Ödülü''ne layık gördüğünü ve geçtiğimiz günlerde ödülün AK Partili Belediye Meclis Üyesi Bekir Ünüvar tarafından teslim alındığını anımsattı.

Ödülün son derece önemli olduğunu ve çok çeşitli kriterlerin gözden geçirilmesi sonucu buna layık görüldüklerini anlatan Gökçek, ''Bu ödül doğrudan doğruya Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisinin değerli üyeleriyle hep beraber alınmıştır. BM'den böyle bir ödül almak bize gerçekten gurur veriyor. Bu ödül Ankara'nın belli konularda dünya standartlarını yakaladığının göstergesidir. Allah'ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni daha nice ödüllere kavuşturmasını diliyorum'' diye konuştu.

Kızılırmak'ta yapılan inceleme

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak ise ödül almanın güzel olduğunu ve Büyükşehir Belediyesini kutladığını belirterek, ''Ancak Kızılırmak üzerinde ne gibi bir inceleme yaptılar? Suyun kalitesi, enerji maliyeti, kullanamamadan dolayı ortaya çıkabilecek olumsuzluklar, borular ve boruların bağlantıları, depoların durumu, böcek var mı? BM'nin ilgisini çeken 384 kilometrelik hatla Ankara'ya suyun getirilmesi olmuştur. Siz bunu bir ideolojik yaklaşım olarak değerlendirebilirsiniz ama bu ödül ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesinin sponsor olduğu ve iki gün süren konferansla verilmiştir. Bunun maliyeti nedir bilmiyoruz tabii'' diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi MHP'li üye Hamit Yavuz da ''Bu suyu biz içemiyoruz ama alınan ödül dolayısıyla kutluyorum'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz ise 50 yıllık su sorununun çözüldüğü böyle bir projeyi görmezden gelmenin ''muhalefet etme'' anlamı taşıdığını öne sürerek, ''Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar doğru olmasaydı, dört dönemdir halk tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek seçilmezdi. Demek ki yapılan doğru şeyler var'' dedi.

Gökçek, Belediye Meclisini düzenlenen törenle ilgili bilgilendirmesi için ödülü teslim alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Bekir Ünüvar'ı kürsüye davet etti. Ünüvar, konuşmasının ardından ödülü Gökçek'e takdim etti.

Toplantıda ayrıca Çin'de 24-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ''Belediye Fuarı''na CHP, MHP ve AK Parti'den 25 kişilik heyetin gitmesi ile Türk Kızılayının kan bağışı toplamada kullanması için üç otobüsün tahsis edilmesi Belediye Meclisi üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

bugün



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,906 µs