En Sıcak Konular

Tanrıöver'e tebrik yağıyor

14 Nisan 2010 09:03 tsi
Yargıtay, Danıştay ve HSYK'nın gövde gösterisine dönüşen yargı brifinginde "Bu YARSAV'a destek toplantısı değil" çıkışıyla popüler olan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver'e tebrik yağıyor.

Yargıtay, Danıştay ve HSYK'nın önceki gün Ankara Adliyesi'ndeki brifinginde "Bu YARSAV destek toplantısı değil" diyerek tepki gösterince Danıştay 4. Daire'de görevli bir kadın korumanın dışarı çıkarmak istediği Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver'e Türkiye'nin dört bir tarafından destek yağdı. Tanrıöver, toplantıyla ilgili görüntüler televizyon kanallarında yayınlanır yayınlanmaz bir anda popüler oldu. Yurdun dört bir tarafından hakim ve savcılar Tanrıöver'i arayarak hem 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu hem de gösterdiği tepkiden dolayı kutladı. Savcı Tanrıöver, toplantı sırasında kendisine müdahalede bulunan polis memurundan da şikayetçi oldu.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Emine Demirel isimli polis memuresinin Danıştay 4. Daire'de görevli bir kadın üyenin korumalığını yaptığı öğrenildi. Tanrıöver, Demirel hakkında tutanak tuttu ve gereği yapılmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi ancak suç duyurusunda bulunmadı. Tanrıöver, geçen sene Türkiye'yi sarsan bir cinayetin soruşturmasını yürüten savcı olduğu da ortaya çıktı. Bilkent Üniversitesi'nde okuyan Başak Aydıntuğ isimli genç kız, Profesör annesi Olcay Tiryaki'yi boğazını keserek öldürmüştü. Soruşturmayı yürüten Tanrıöver, 21 yaşındaki genç kız hakkında 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' istemiyle dava açmıştı.

Korumalar açığa alındı

Savcı Tanrıöver ile tartışan Danıştay 4. Daire Başkanı Miyase Engin Kumrulu'nun koruması Emine Demirel ile HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun'un koruması Muzaffer Gümüş, idari soruşturma çerçevesinde açığa alındı. Polis memurlarının, Savcı Tanrıöver'in adli ve idari olarak şikayetçi olması üzerine başlatılan soruşturmanın 'selameti' açısından açığa alındıkları öğrenildi. Soruşturma süresince Danıştay 4. Daire Başkanı Engin Kumrulu'nun kadın polis memuru korumasının yerine başka bir koruma polisinin gönderildiği kaydedildi.

YARSAV Meclis mesaisinde

Anayasa değişiklik teklifine karşı çıkan ve bu konuda siyasi parti gibi hareket eden YARSAV, teklifin yasallaşmaması için yoğun çaba gösteriyor. Daha önce Meclis'teki partileri ziyaret ederek bu teklife karşı çıkmalarını isteyen YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ve beraberindeki heyet dün de Meclis'te kilit konuma gelen bağımsız milletvekilleri ile görüştü.

yenişafak



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,528 µs