En Sıcak Konular

Parlamento resmen feshedildi

12 Nisan 2010 14:05 tsi
Parlamento resmen feshedildi İngiltere'de parlamento bugün resmen feshedilirken, siyasi partiler 6 Mayıs'ta yapılacak genel seçim için kampanyalarını sürdürüyor.

İngiliz gazeteleri, iktidardaki İşçi Partisi'nin bugün ilan etmeye hazırlandığı ve "Herkes için adil bir gelecek" sloganını kullandığı parti programıyla ilgili çeşitli haberlere sayfalarında yer verdi.

Independent gazetesi "ekonomiyi yeniden inşa etme, toplumsal yenilenme ve siyasete olan güveni sağlamlaştırma" vaadinde bulunan Brown'un programında yer alan, selefi Tony Blair görevdeyken karşı çıktığı hastane politikasının seçim süreci için önem taşıdığını yazdı.

Gazete parti programında Brown'un kamu hizmetlerinde kaliteyi iyileştireceğini de söylemesinin beklendiğini belirterek, muhalefet partilerinin Brown'un seçim vaatlerine ilişkin görüşlerine yer verdi.

Ana muhalefet Muhafazakar Parti'nin lideri David Cameron'ın İşçi Partisinin hiçbir yeni fikri olmadığını savunduğunu kaydeden Independent, Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg'ın ise İşçi Partisini daha adil bir İngiltere inşa etme konusunda güvenilmez olarak nitelediğini bildirdi.

Times gazetesi ise İşçi Partisinin seçilmesi durumunda göçmenlerle ilgili yeni bir politikası olacağını duyurdu. Gazete, İşçi Partisi'nin göçmen işçilere ve kamu sektöründe çalışan herkese İngilizce konuşma koşulu getireceğini yazdı.

Bu arada, bu hafta İngiltere seçim tarihinde bir ilk yaşanacak. İlk kez üç büyük siyasi partinin liderleri bir televizyon kanalından naklen yayımlanacak programa katılarak tartışacaklar.

Brown, Cameron ve Clegg, Perşembe günü ITV kanalında canlı yayımlanacak programda, seçmenlerin iç siyasete ilişkin sorularını yanıtlayacak. Liderler, gelecek hafta ise uluslararası ilişkileri Sky kanalında, bir sonraki hafta da ekonomiyi BBC'de tartışacak.

SON ANKETLER

İngiltere'de genel seçimle ilgili çeşitli şirketlere yaptırılan son anketlere göre, ana muhalefetteki Muhafazakar Parti, İşçi Partisi önündeki yerini koruyor. YouGov şirketinin yaptığı ve BBC'nin yer verdiği son anket şöyle; Muhafazakar Parti yüzde 37, İşçi Partisi yüzde 31, Liberal Demokrat Parti yüzde 20 ve diğer partiler yüzde 12.

Mevcut kamuoyu yoklamaları, hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar olamayacağına, koalisyona gidilmek zorunda kalınacağına işaret ediyor.

İngiltere'de her bölgeden bir siyasi partiden, bir milletvekili seçilebiliyor. Son anketlere göre yüzde 37 oy alacağı varsayılan Muhafazakarlar 287 koltuk sahibi olabilirken, İşçi Partisi yüzde 31 oyla 279 koltuk alabiliyor. Ülkede partilerin herhangi birinin çoğunluğu sağlayabilmesi ve tek başına iktidar olabilmesi için 650 sandalyeden 326'sını kazanması gerekiyor.



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs