En Sıcak Konular

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

12 Nisan 2010 09:33 tsi
Meteoroloji, yurdun doğu kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin iç ve doğu kesiminde aralıklarla görülecek yağışların; Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay), Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl) ile Sivas, Tokat, Amasya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Siirt, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde 3 ila 5 derece azalacak, Batı Akdeniz Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta, kuzeybatı kesimler ile doğu bölgelerimizde zaman zaman kuvvetli olarak esecek. Yetkililer, Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay), Doğu Anadolu'nun batısı (Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl) ile Sivas, Tokat, Amasya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Siirt, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını, ani sel, yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Bölgelere göre hava durumu ise şöyle olacak;

MARMARA: Bölge geneli parçalı ve az bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Adana,Osmaniye,K.Maraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Akşam saatlerinde Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI VE ORTA KARADENİZ: Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek.Genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Yağışların; batısı (Erzincan ,Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl) ile Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
 
cihan



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,506 µs