En Sıcak Konular

Korku kenti İstanbul: "Girilemeyen" bölgeler!

0 0 0000 00:00 tsi
Korku kenti İstanbul: İstanbul giderek suç kentine dönüyor. Son 2.5 ayda 11 belediye otobüsü yakıldı.Geçen yıl 3 yolcu hayatını kaybetti. Artık bazı semtlere hava karardıktan sonra sefer yapılamıyor. İşte o bölgeler...

12 yılda 320 otobüs molotoflu saldırıya uğradı; son 2.5 ayda 11 otobüs yakıldı. Geçen yıl 3 yolcu hayatını kaybetti. Tüm bunların üzerine İETT otobüsleri, hava karardıktan sonra bu mahallelere girmemeye başladı.

Kapkaç, gasp gibi adi suçlar hayatı zehir ederken, PKK terörü de varoşları girilmez gettolar haline getirdi. Cezaevlerindeki koşulların düzeltilmesi talebiyle 1996 yılında yapılan ölüm oruçları sürecinde başlayan otobüslere yönelik terör saldırıları sonucu, İstanbul’da son 12 yıl içinde tam 320 İETT otobüsü molotof kokteyllerinin hedefi oldu. 2007’nin başından bu yana otobüslere 11 saldırı gerçekleşti. Son iki haftada ise 6 otobüs yakıldı.

Son durağa giremiyorlar
Bu saldırıların artması, İETT Genel Müdürlüğü’nü de harekete geçirdi. Müdürlük, saldırıların yoğunlaştığı bölgelere sefer yapan şoförleri, hava karardıktan sonra daha dikkatli olmaları için uyardı. Otobüslerin saldırıya uğradığı Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi, Okmeydanı Şark Kahvesi ve civarı, Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi, Küçükçekmece Şahintepesi ve Altınşehir, Söğütlüçeşme’nin varoşları, Kağıthane Nurtepe ve Sarıgazi, İETT’nin, “kırmızı bölgeleri” olarak belirlendi. Artık otobüsler, akşam 18:00’den sonra belirlenen mahallelerin girişlerine kadar sefer yapıyor ve içerilere ilerlemeden geri dönüyor.

Sivil polisler binmeli
İETT yetkilileri, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın geçen yıl otobüslere sivil polis konulacağını açıklamasına rağmen bu uygulamanın hayata geçirilmediğini belirterek, “sivil polislerin, belediye otobüslerine binmesi saldırganlar üzerinde caydırıcı bir etki yaratabilir” dedi.

2006’daki saldırıda 3 yolcu ölmüştü

Eminönü-Esenler hattındaki otobüse, Esenler’de 2 Nisan 2006 tarihinde düzenlenen molotof kokteylli saldırıda 3 kişi ölmüştü. 34 AYM 03 plakalı İETT otobüsü molotof kokteyli atılması üzerine yanmaya başlamış; bazı yolcular dışarı atlamıştı. Ancak, kaçmayı başaramayan yolcularından Zülbiye Karasu (62) ile durakta bekleyen Sinem Özkan (19) ve Sibel Özkan (23) kardeşler hayatını kaybetmişti.

SON 2 HAFTANIN BİLANÇOSU

26 ŞUBAT: Eminönü-Esenler hattındaki 92-468 numaralı İETT otobüsü, Esenler Oruç Reis Mahallesi Gazi Caddesi’nde, saat 20.30 sıralarında terör örgütü PKK yandaşlarının saldırısına uğradı. Otobüse farklı noktalardan molotof atan grup, PKK lehine slogan atarak kaçtı.

3 MART: Üsküdar’da durakların bulunduğu meydana gelen 15 kişilik maskeli grup, PKK lehine slogan attıktan sonra ellerindeki molotof kokteyllerini, Üsküdar-Esatpaşa seferini yapan ve arızalı olduğu için park halinde duran otobüse fırlattı. Grup sonra hareket amirliğinin kabinlerine saldırdı.

4 MART: Okmeydanı Şarkkahvesi’nde, PKK lehine sloganlar atan yaklaşık 50 kişilik grup, İETT otobüsünü durdurarak yolcuları aşağı indirdi, molotof kokteyllerini attıktan sonra kaçtı.

4 MART: Okmeydanı Cemal Kamacı Spor Salonu önüne gelen bir grup, hareket halinde bulunan Çağlayan-Eminönü hattındaki İETT otobüsüne molotofkokteyli attı. Alev alan otobüs tamamen yandı, saldırganlar kaçtı.

* Örnektepe’de seyir halinde olan ve Kağıthane-Eminönü hattında çalışan İETT otobüsü de molotofkokteyli atılması sonucu kısmen yandı.

* Yine Örnektepe’de hareket halindeki Eminönü-Kulaksız hattında çalışan İETT otobüsüne, molotofkokteyli atıldı. Kırılan cam parçasının gözüne isabet etmesi sonucu yaralanan otobüs şoförü Mehmet Karakaş, aracın içindeki molotofkokteylini dışarıya atarak yangın çıkmasını önledi.

Trenlere de saldırıyorlar
Teröristlerin tek hedefi otobüsler değil. İstanbul’da, 5 Mart gecesi, Halkalı-Sirkeci seferini yapan banliyö trenine, Cankurtaran İstasyonu’na geldiğinde, kar maskeli 2 kişi tarafından molotof kokteyli atıldı. Yolcu bulunmayan vagonda çıkan yangın diğer vagonlara sıçramadan istasyondaki görevliler tarafından söndürüldü.

PKK’nın molotof timi yakalandı
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, son saldırıların ardından 7 kişiyi yakaladı. Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda 33 adet kullanılmaya hazır molotofkokteyli, 1 adet metal sapan, 2 adet yüz maskesi, bol miktarda cam ve demir bilye, bölücü terör örgütünü simgeleyen bez parçası ve bölücü başına ait poster ile cep telefonu ve sim kartlar bulundu. Zanlıların 14 Şubat’ta Küçükçekmece, 15 Şubat’ta Sultanbeyli, 18 Şubat’ta Gazi Mahallesi ile İsmetpaşa Caddesi’nde, 5 Mart’ta da Okmeydanı’nda otobüslere molotof kokteyli attığı açıklandı
 
Vatan



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,687 µs