En Sıcak Konular

Bahçeli: TV ile bizi yönlendirmeye çalışıyorlar

11 Nisan 2010 16:29 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin "Bölge İstişare Toplantısı"na katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin "Bölge İstişare Toplantısı"na katıldı. Toplantıda anayasa değişiklik paketini değerlendiren Bahçeli, hükümetin hukuk anlayışına sahip olmadığını savunurken, “Zekat ve fitre soyguncularını aklamaya çalışan bir anayasa arayışı da, bu çürümüş anlayışa göre, hukukun üstünlüğü demektir” diye konuştu. Bahçeli, paketi oluşturan hükümetin, değişiklikle Avrupalılaşma iddiasınında gerçeği yansıtmadığını öne sürerken, “Adalet önünde hesaptan kaçan, milletvekilliği dokunulmazlığına sığınan, adalet kaçkını başbakan ve bakanlar Avrupa’da yoktur. AB ülkelerinde, yolsuzlukları aklamak, yaptıklarını suç olmaktan çıkartmak için, kendine göre yargı sistemi arayışına giren iktidar partileri de yoktur” dedi.

Anayasa değişikilk paketine destek vermeyeceklerini yineleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, hükümetin hukuk anlayışına sahip olmadığını öne sürdü. Bahçeli, “AKP zihniyeti için, Habur’da kanlı teröristlerin törenlerle karşılanmasının adıda hukuktur, anayasa değişikliğiyle istenen de bu hukuk talebidir. Zekat ve fitre soyguncularını aklamaya çalışan bir anayasa arayışı da, bu çürümüş anlayışa göre, hukukun üstünlüğü demektir” diye konuştu. Anayasa değişikliğinin Avrupalılaşma iddiasıyla ortaya atıldığını söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu:

“AKP zihniyetine göre, milletimizi parçalara ayırmakta Avrupalı olmanın şartıdır. Anayasa vasıtası ile, bölünmeye kapı aralamakta Avrupa Birliği’nin gereğidir. Özellikle parti kapatma ve yargı bağımsızlığı konularında, Avrupa’yı bahane etmek en büyük yalan ve saptırmadır. AB şartlarında etnik bölücülük yapmak, bölünme çağrılarında bulunmak, anayasaya bölücülüğü uydurmak yoktur. Adalet önünde hesaptan kaçan, milletvekilliği dokunulmazlığına sığınan, adalet kaçkını başbakan ve bakanlar Avrupa’da yoktur. AB ülkelerinde, yolsuzlukları aklamak, yaptıklarını suç olmaktan çıkartmak için, kendine göre yargı sistemi arayışına giren iktidar partileri de yoktur.”

“MİLLETİMİZ REFERANDUMDA ‘HAYIR’ DİYECEKTİR”

Anayasa değişikliğinin bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, iktidarın hiçbir taleplerinin karşılamadığını ifade ederken, “Bir yerlerde hazırlanmış, sahte imzalı ve eksik metinlerin, milletimize, ‘Ya üç günde okursun, ya da keyfin bilir’ dayatmalarıyla sonuç getirmesi mümkün değildir. Bunu Milliyetçi Hareket asla kabul etmez. Milliyetçi Hareketin kadroları ise asla kabul etmez, asla destek vermez” diye konuştu. Referandum olması durumunda halkında değişikliğe ‘hayır’ diyeceğini savunan Bahçeli, “Karar günü gelirse, aziz milletim, tercihini birlikten, beraberlikten ve ilelebet kardeşçe yaşamaktan yana kullanacaktır. Bölünmeye parçalanmaya ‘hayır’ diyecektir. Teröristle kucaklaşmaya, terörle yaşamaya hayır diyecektir” diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli, MHP’nin anayasa değişiklik paketiyle ilgili aldığı karara yönelik, bazı gazete ve televizyonlarda çıkan haberleri ele aldı. çıkan haberleri sert bir dille eleştiren Bahçeli şunları söyledi:

“Son günlerde merkezi Amerika’da olan bir zihniyetin, ülkemizde ki uzantıları ile beslenen işbirlikçileri; Milliyetçi, ülkücü hareket için yoğun bir kampanya başlatmışlardır. Bunlar ağız birliği etmişçesine, TRT ekranlarında birer birer boy göstererek, gazete sütunlarında ardı ardına makaleler yazarak, Milliyetçi Hareket’in, meseleler karşısında ki duruşunu ve tavrını eleştirme ve yönlendirme yarışına girmişlerdir. Bunlar, partimize mensubiyetleri kendinden zavallıları bularak, konuşturmakta ya da dava arkadaşlarımın geçmişte çektiği çileler üzerinden ağır tahriklerle, milliyetçilik ve meşakat istismarı yapmaktadırlar. Siz bunları iyi tanırsınız. Bunlar, ‘Hepimiz Ermeniyiz’ diyenlerdir. Bunlar, ecdadımızı soykırımla suçlayanlardır. Bunlar, peşmergeler ile kucaklaşanlardır. Bunlar Kandil’de teröristle buluşanlar, Habur’da alkışlayanlardır. Washington’da Amerikalı, Erivan’da Ermeni, Erbil’de Peşmerge, Brüksel’de Avrpalı olup, ne acıdır ki Ankara’da bir türlü Türk olmayanlardır.”

haberler.com



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,760 µs