En Sıcak Konular

Topçu: Sivil anayasadan yanayız

11 Nisan 2010 13:23 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, anayasa değişikliği konusunda sivil bir anlayıştan yana olduklarını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, paketin referanduma gitmesi durumunda kararlarını sivil toplum kuruluşlarıyla görüştükten sonra vereceklerini ifade etti.

Topçu, Parti Genel Merkezi'nde Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı öncesine yaptığı konuşmada, Türkiye'de herkesin 1982 Anayasası'nın değişmesini istediğini belirterek, 1921 ve 1924 anayasaları hariç 1960'tan bu tarafa milletin cunta anayasaları ile yönetilmeyi hak etmediğini belirtti.
Ülkenin cunta anayasaları ile yönetilmesinde bugüne kadar ülkeyi yönetenlerin vebali olduğunun altını çizen Topçu, BBP iktidarında bu anayasanın tamamını değiştirileceğini kaydetti.

Topçu, sivil, devleti ebed, insanı öncelik alan bir anayasaya istediklerini belirtti. Bütün eksikliklerine rağmen anayasa değişikliği paketine olumlu baktıklarına işaret eden Topçu, anayasa değişikliği ile ilgili kırmızı çizgilerini şöyle açıkladı: "Bölücülerin sessi gibi olan, eşkıyanın yanında duran, millet vicdanında meşruiyetini almamış, adeta Kandil'in ve İmrali'nın sözcüsü olan birilerinin bu paket desteklenmeye ve onları söylediği gibi terörle mücadeleyle alakalı bir takım kanunu yumuşamalar, bir takım iyileştirmeler hissedersek bu paketi yanında ötesinde durmayız."

Terörle mücadele eden güçlerin zafiyete düşmemesini, milletin vicdanını kanatacak, şehit ve gazilerin başlarını öne eğecek Habur'a benzer bir rezaletin millete yaşatılmamasını isteyen Topçu, anayasa değişikliği ile ilgili 8,5 milyon emeklinin sendikal hak, 9 milyon engellinin anayasal hakka kavuşturulmasını istediklerini vurguladı. Topçu, kılık kıyafetin anayasal bir hakka kavuşması gerektiğini ifade etti. Sivil bir anlayıştan yana olduklarının altını çizen Topçu, "Eksiğini, gediğini, hatasını, kusurunu bulsak bile sivil bir anlayıştır. BBP olarak bunu uygun görüyoruz. Referandumda oy renginin ne olacağını MKYK'da ele alacağız. Paket referanduma gelirse tek tek sivil toplum kuruluşları dolaşacağız. Zaten Anadolu'yu dolaşıyoruz. Ona göre de BBP ilgili kararını açıklamış olacaktır." diye konuştu.

Topçu, bu yıl içinde muhtemel bir seçim olabileceğini belirterek, 10 Nisan tarihinden seçim çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. Topçu, seçime parti olarak tek başlarına kendi özgün adayları ile katılacaklarına işaret ederek, baraj konusunun kendileri için sorun olmadığını dile getirdi. Bir soru üzerine Topçu, HSYK'nın tamamen kaldırılmasından yana olduklarını açıkladı.

cihan



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs