En Sıcak Konular

Mersin’e gerçekten dikkat!..

0 0 0000 00:00 tsi
Mersin’e gerçekten dikkat!.. Kuvvacıların öldürme yemini ile gündeme gelen Mersin'de neler oluyor?  "ABD'nin Adana Konsolosu  Green, Öcalan'ın yakalanma yıldönümünde Mersin'de gizli görüşmeler yaptı. 15 gün sonra da yardımcısı Wilson, Mersin'deydi." diyen Sadi Somunc

İşte Sadi Somuncuoğlu'nun Yeniçağ'daki yazısı:

Dün ABD’nin Adana Konsolosu ve Yardımcısının son 7 aylık Doğu ve Güneydoğu turlarından bazı örnekler verip, Mersin “mesailerine” dikkat çekmiştik.

Green, en son teröristbaşının yakalanma yıldönümü olan 15 Şubat’ta Mersin’e gidip, bazı  “gizli” görüşmeler yapmıştı. 15 gün sonra da yardımcısı Wilson buradaydı. Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde Green’in  “gizli” görüşmelerinin zamanlamasıyla ilgili sorulara muhatap olan Wilson’un kaçamak ve ilginç cevaplar verdiğini vurgulamıştık. Söyledikleri özetle şunlardı:

“Bilmiyorum herhalde tümüyle tesadüftür. Biz ABD konsolosu olarak üç kişi çalışıyoruz Adana’da. Bu bölgede görev ve sorumluluklarımız var. Çeşitli ziyaretler yaparız. Mersin’e de, Adana’ya 1 saat uzaklıkta olduğu için ayda 1-2 defa geliriz. Tabii ki gelip görmek istediğimiz çok farklı kurumlar vardır. Bunlar basın kuruluşları, dini kurumlar, eğitim kurumları olabilir. Biz Amerikan hükümeti adına çalışıyoruz. Ziyaretlerimizde kesinlikle misyonerlik gibi faaliyetler olması mümkün değil. Dini kurumları ziyaret ediyoruz, ancak bunun altında kesinlikle İran ve Irak’la ilgili bir tutum yok”.

Bir gazeteci, ziyaretlerin çoğunlukla Güneydoğu illeri ve DTP’ye gerçekleştirilmesinin sebebini sorup,  “DTP’yi PKK’nın bir siyasi uzantısı olarak görüyor musunuz?” dedi. İşte  “Amerikan hükümeti adına çalışan” Wilson’un tarihi nitelikteki cevabı:

“Biz bütün siyasi kurumları ziyaret etmeye çalışıyoruz. DTP de Kürtleri temsil ettiği için onlarla da sık sık görüşüyoruz. Evet DTP’yi, PKK’nın siyasi uzantısı olarak görüyoruz ve PKK ile bağlantılı olduğunu biliyoruz. Bu da bildiğim kadarıyla gizli bir şey değil. Bizim Amerikan hükümeti, asla terörist organizasyonunu desteklemez. Tek dileğimiz PKK sorununun barışçıl bir şekilde sona ermesi”.
Demek ki ABD hükümeti, DTP’yi Kürtlerin temsilcisi sayıyor ve bunun için görüşüyor. Dahası DTP’yi, PKK’nın siyasi uzantısı kabul ediyor. Tüm bunlardan sonra da ABD’nin  “terörist organizasyonu desteklemediğini” söyleyebiliyor, “PKK sorunu” dediği bölücü terörün  “barışçıl bir şekilde sona ermesini” istiyor. Aynen teröristbaşı ve uzantıları gibi.
   
Tüm bunları alt alta koyduktan sonra, PKK’nın Nevruz programını Mersin’den başlatma kararı almasına tesadüf diyebilir miyiz? Acaba bir şeylerin hazırlıklarını perdelemek için mi Mersin’deki ulusalcı/milliciler üzerinden yaygara koparılıyor? 

Dahili ve harici düşmanlar tarafından Trabzon’la eş zamanlı olarak, Mersin hedefe oturtuluyor. Ermeni, Pontus, Süryani-Keldani soykırım iftiralarıyla Türkiye köşeye sıkıştırılmak isteniyor. Barzani-PKK azdırılıyor.
Gel de, Atatürk’ün 1923’te Meclis’te yaptığı şu konuşmayı hatırlama: 

“Doğuda Trabzon’u, güneyde Adana’yı içine alacak büyük Ermenistan’dan eser kalmamıştır. Ermeniler, gerçek sınırları içinde bırakılmıştır. Kuzeyde Karadeniz’in en güzel ve en zengin sahilleri üzerinde kurulmak istenen Pontus hükümeti taraftarlarıyla birlikte tümüyle ortadan kaldırılmıştır. Güneyde etki alanlarını ayırarak, ülkemizi parçalamak ümitleri kesin olarak kırılmış, milletin kararlılığı ve kahramanlığı karşısında, Türkiye’yi parçalamanın ham hayal olduğu kabul ettirilmiştir”. 
Bugün aynı bölgelerimizde cirit atanların, rövanşa hazırlandıkları açık değil mi?

22 “Eyaletten” sorumlu


Bir konsolosun görevi bellidir. Kendi vatandaşlarının korunması ve resmi işlemlerinin yapılmasından sorumludur. Diplomatik ilişkilerde bulunamaz, bildiri yayınlayıp, beyanat veremez. Nitekim Konsolosluk internet sitesinde, Amerikan vatandaşlarına hizmet vermek, ABD-Türkiye ilişkilerini eğitim-kültürden, ticari ilişkilere kadar geliştirmek gibi normal görevler sıralanıyor. Bir de Türkiye’de demokrasinin gelişmesi ve insan haklarının korunması için resmi, gayrı resmi kişi ve kuruluşlarla görüşmeler yapmadan bahsediliyor. Daha da vahimi, sorumluluk alanı ile ilgili olarak.  “Tarihi güneydoğu bölgesi” ifadesi kullanılıp, burasının 22 ili kapsadığı vurgulanıyor. Şehir yerine  “eyalet” anlamındaki  “province” kelimesi kullanılıyor. Halbuki ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye ile ilgili kayıtlarında şehrin  karşılığı olarak  “city” nin kullanıldığını görüyoruz.

Bunlar ne iştir?


Anadolu, özellikle doğuda açılan çok sayıdaki konsoloslukla, her yere dağılmış misyoner okullarının Osmanlı’nın çöküşü ve isyanlardaki rolünü biliyoruz. Osmanlı’ya karşı tertiplenen en önemli Ermeni ayaklanmasından birinin 1909’da Adana’da başlatıldığını da. Atatürk 1923’ten sonra, konsoloslukları ve misyoner okullarını boşuna kapatmamıştı. ABD’nin Adana Konsolosluğu da bunlardan biriydi ve 1924’te kapanmıştı. Ancak 34 yıl sonra 1958’de, o da İskenderun’da faaliyete geçti, 1961’de yeniden Adana’ya taşındı.

Fransızların gidip, ABD’lilerin geldiği, Ermenilerin yerini PKK ve Barzanicilerin aldığı belli değil mi? Açıktan açığa görevleri ile bağdaşmayan işler yapanları durdurmak için illa tarihin tekerrür etmesi mi gerekiyor?
Bu ülkenin bir hükümeti yok mu?
 
yeniçağ



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,796 µs