En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Baykal'a "Kendi adayını açıkla"

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan'dan Baykal'a Başbakan Erdoğan, sürekli Köşk seçimini gündeme getirdiği için eleştirdiği CHP lideri Baykal'a "O zaman kendi adayını açıkla. Bizi tuzağa çekmezsiniz" diye seslendi ve bakın Baykal'dan ne istedi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ne Cumhurbaşkanlığı seçiminin ne de genel seçimlerin Türkiye ekonomisini rotasından saptıramayacağını ve buna müsaade etmeyeceklerini belirterek, "Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı inşallah belirlenen zamanda anayasanın ortaya koyduğu kurallar çerçevesinde seçilecek ve görevine inşallah başlayacaktır. Bundan hiçkimsenin endişesi olmasın" dedi.

Erdoğan, TOBB Üniversitesi'nde düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 4. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda yaptığı konuşmada, "Şimdi Türkiye'nin normalleşmesini yadırgayanlar, milletin hafızasına karşı en ayıp ifadeyle, ayıp etmiş oluyorlar" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bizim tavrımız net. Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanı inşallah belirlenen zamanda, Anayasanın ortaya koyduğu kurallar çerçevesinde seçilecek ve görevine inşallah başlayacaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın.

Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Ve Anayasamızın içinde 'bir cumhurbaşkanı nasıl seçilir' sorusunun cevabı bugüne kadar uygulamada nasıl cumhurbaşkanının seçimini sağlamışsa, gerçekleştirmişse şimdi de aynı şekilde bu yapılacaktır.

Adama sorarlar: Dün bu yapıldı, o zaman olduğunda siz yine oralardaydınız. Niye o zaman sesiniz çıkmıyordu da şimdi kalkıp yeni yeni şeyler icat ediyorsunuz? Kendileriyle bu kadar çelişkiye düşen insanları milletimiz hep mahkum etmiştir. Nereye? Sandığa....

Bu samimiyetsizliktir. Ülken dürüst siyasetçi arıyor. Samimi arıyor, ilkeli arıyor. Bunlardan taviz verenlere de asla prim vermiyor.

Ve bir çok edep, adap dışı hakaretler içeren şeyler söyleniyor. Yani şahsımla ilgili söylenenlerden ben artık tereddüt ediyorum ve ülkem adına üzülüyorum. Seversin, sevmezsin Tayyip Erdoğan şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanıdır. Beğenirsin, beğenmezsin ama o makamın şu anda millet tarafından oraya getirilmiş bir başbakanı vardır. Bu makamı zedelemeye, hakaretle bu makamı gölgelemeye kimsenin hakkı yoktur.

Biz adaylar belirlenmeye başladığı güne kadar herhangi bir isim ortaya çıkarmayacağız. Bu bizim partimizin ilke kararıdır. Sen, adayın varsa açıkla. Kendine güveniyorsan kendin çık, kendini açıkla. Bak bakalım parlamento sana ne kadar itibar ediyor, millet ne kadar itibar ediyor. Bunu daha iyi görürsün. Sen kendin adayını çıkarmıyorsun, bizden aday istiyorsun."

Başbakan, İşsizlik Sigortası Fonu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'na çalışma yapması için talimat verdiğini belirterek, işveren çevresi ve sendikalarla da görüşülüp İşsizlik Sigortası Fonu konusunda bir adım atacaklarını bildirdi.
 

haber7



Bu haber 318 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,619 µs