En Sıcak Konular

Hükümetten ve TSK'dan yardım istedi

8 Nisan 2010 15:40 tsi
Kenya'nın Mombassa Limanı'nın 270 deniz mili açığında korsanların saldırısına uğrayan Yasin-C adlı geminin yetkilileri, Hükümet'ten ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yardım istedi.

Avukatları aracılığıyla bir basın toplantısı düzenleyen Yakamoz Denizcilik, geminin kaçırıldığının AB Deniz Deniz Gücü ve Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) aracılığıyla öğrenildiğini açıkladı. Toplantıda, gemide 25 Türk mürettabatın bulunduğu ve gemiyle şu ana kadar bir bağlantının yapılamadığı ifade edildi.

Dün Kenya'nın Mombassa Limanı'ndan 270 deniz mili açığında korsanlar tarafından kaçırılan Yakamoz Denizlik'e ait Yasin-C isimli gemiyle ilgili olarak firmanın bağlı bulunduğu hukuk bürosunda basına bilgi verildi.Geminin 34 bin ton buğday yüklü olduğunu belirten Avukat Savaş İnandıoğlu, geminin kaçırıldığının AB Deniz Deniz Gücü ve Denizcilik Müsteşarlığı Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) aracılığıyla öğrendiklerini söyledi.Gemi kaptanının bölgede görev yapmakta olan Türk Deniz Kuvvetlerine ait Gelibolu Fırkateyni ile iletişime geçtiğini ve korsanların gemiye çıkmaya çalıştığını belirttiğini aktaran İnandıoğlu, "Daha sonra gemi kaptanı ile herhangi bir görüşme yapılamamıştır. Kaptanın Gelibolu Fırkateyni ile yaptığı görüşme AAKKM'den teyit edilmiştir.Gemi personelenin tamamının sağlığının yerinde olduğu , kaptan tarafından fırkateyne verilen bilgi uyarınca Deniz Kuvvetleri tarafından bildirilmiştir." dedi.

Gemide 25 kişilik Türk mürettebat bulunduğunu hatırlatan Avukat İnandıoğlu şöyle konuştu: "Gemide bulunan personelin aileleriyle ile müvekkilimiz sürekli irtibat halindedir. Armatör, Yasin-C gemisi ve özellikle personelin bu durumundan biran önce kurtulması konusunda tüm gücüyle çalışmaktadır. Korsanların geminin kaçırılması sonrasında personele bir zarar vereceklerini sanmıyoruz. Tek amaçları fidyelerini almak ve gemiyi terketmek. Tabi bu süreçte bir pazarlık olacak."

Sorunun çözülmesi konusunda armatörün tek başına bırakılmaması gerektiğinin altını çizen İnandıoğlu, başta hükümet olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yardım istedi.

CİHAN



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,841 µs