En Sıcak Konular

Duygularını işe karıştırmasınlar!

8 Nisan 2010 15:29 tsi
Duygularını işe karıştırmasınlar! Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İsrail'le son günlerde yaşanan gerginliğe değinerek, “Uluslararası siyasette duygular olmaz. İsrail'de maalesef duygularını bu işe karıştırmaya kalkan arkadaşlar var. Mahalle kahvelerinde yapmaları gere

Bakan Bağış, eşi Beyhan Bağış'la birlikte, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara'dan Eskişehir'e geldi. Eskişehir'den de karayoluyla Bursa'ya gideceklerini belirten Bakan Bağış, ilk kez YHT'ye bindiğini ve heyecanlandığını söyledi. Bağış şöyle devam etti:

“Eşim de ben de gördüğümüz hizmet anlayışından çok etkilendik. Türkiye'nin artık AB standartlarında bir ülke olduğunu bugün bize yaşattılar. Yolda da Ulaştırma Bakanımız başka bir hattın deneme sürüşünü yapıyordu. Trenlerimiz kesişirken karşılıklı birbirimizi selamladık. Artık Türkiye'nin her geçen gün daha çağdaş, modern, saygın bir ülke olduğunu ve tabi ki daha demokratik ve şeffaf bir ülke olduğunu görmek, Türkiye’nin AB standartlarında bir ülke olma yolunda hızla ilerlediğini görmek, bu ülkenin baş müzakerecisi olarak beni çok duygulandırdı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımıza da bu hızlı treni mutlaka denemelerini öneriyorum. Çok konforlu, çok rahat, güvenli bir şekilde Eskişehir’e ulaştık.”

BÖLGEDE ARABULUCUK YAPACAK TEK ÜLKEYİZ

Eskişehir Garı'nda basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtlayan Egemen Bağış bir gazetecinin “Türkiye İsrail ilişkilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, uluslararası siyasette duygulara yer olmadığını söyledi. Bağış şunları kaydetti:

“Uluslararası siyasette duygular olmaz, İsrail’de maalesef duygularını bu işe karıştırmaya kalkan arkadaşlar var. Mahalle kahvelerinde yapmaları gereken bir takım konuşmaları ulu orta yapıyorlar ama Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin gerekli birimleri de muhattaplarına gerekli cevaplarını zaten vermişlerdir. Biz bölgede barış istiyoruz. Türkiye olarak Afganistan ile Pakistan arasında, Rusya ile Gürcistan arasında, hem Bosna Hersek ile Sırbistan arasında hem Irak ile Suriye arasında hem İsrail- Filistin- Suriye arasında hem de ABD- İran arasında eş zamanlı arabuluculuk yapabilecek tek ülkeyiz. Biz artık Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi bir ülkeyiz. Medeniyetler ittifakı projesine eş başkanlık yapan bir ülkeyiz. Türkiye enerjide olduğu gibi barışı da artık bir merkez haline gelmiştir, bir üs haline gelmiştir. Bundan rahatsız olanlar da olabilir. Çünkü dünyada kanın dökülmesini engellemek için, annelerin ağlamasını engellemek için, huzurun yeşermesi için elimizden gelen her türlü çabayı sürdürmeye devam edeceğiz.”

SARKOZY İLE YAPILAN GÖRÜŞME ÇOK VERİMLİYDİ

Egemen Bağış “Fransa, Türkiye'nin AB üyeliğine olumsuz bakıyordu. Bir yumuşama olacak mı?” sorusunu da şu şekilde yanıtladı:
“Türkiye rahmetli Menderes’in 1959’da yılında ilk başvuruyu yapmasından tam 45 yıl sonra Başbakanımızın 17 Aralık zirvesindeki kararlığı nedeniyle müzakerelere başlamış bir ülkedir. Bugüne kadar 12 fasılın açılışında da bu fasılları 27 ülkenin oy birliği ile aldığı kararlarla gerçekleştirmiştir. Fransa da, Almanya da hatta Kıbrıs Rum yönetimi de Türkiye’nin her bir faslının açılışında bizim AB sürecimize, demokratikleşme sürecimize, modernleşme sürecimize destek vermişlerdir. Bundan sonra da vermeye devam edeceklerdir. Sayın başbakanımızın Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile yaptığı görüşmeye bizzat katılan bir kişi olarak şunu söyleyeceğim; Ben bugüne kadar iki liderin yaptığı hemen hemen her toplantıya katıldım. Bugüne kadar en verimli, en yapıcı toplantılardan bir tanesiydi. Sadece ikili ilişkilerimiz değil, sadece AB ile olan müzakeremiz değil aynı zamanda dünyanın önemli meseleleri gündeme geldi. Türkiye ve Fransa’nın ortak vizyonda paylaştıklarını dünyanın meselelerine barış, huzur getirmek için beraber neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Ben bu ziyaretin önemli gelişmelerini önümüzdeki dönemlerde herkes tarafından takdir edileceğine yürekten inanıyorum.”

Bakan Egemen Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış daha sonra Eskişehir Garı önünde bekleyen otomobile binerek Bursa'ya hareket etti.

A.A.



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs