En Sıcak Konular

Sadak: Emniyet beni tehdit etti

8 Nisan 2010 15:29 tsi
SİİRT Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, Emniyet Müdürlüğü'nden kendilerine gönderilen dosyada kırmızı kalemle ‘KCK, Selim Sadak’ olarak yazıldığını ve bunu tehdit olarak aldığını söyledi. Savcılığa başvurduğunu belirten Sadak, “Sav

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki gizli sivil yapılanması ‘Kürdistan Toplulukları Birliği Türkiye Meclisi'ne (KCK/TM) yönelik operasyonda geçen Aralık ayında gözaltına alınan ve mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, emniyet tarafından tehdit edildiğini öne sürdü. Basın toplantısı yapan Sadak, Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin kendilerinden belediyenin hizmet araçlarının hizmetleri konusunda bilgi istediğini ve bunu dosya halinde sunduklarını anlattı. Sadak, sundukları dosyadaki evraklarının bazılarının fotokopi olduğunu ve okunumadığı gerekçesiyle gönderildiğini, kendilerine gönderilen dosyanın üzerine ise, kırmızı kalemle ‘KCK Selim Sadak’ yazısı bulunduğunu söyledi. Bölgede KCK/TM operasyonları yapıldığını hatırlatan Sadak, şöyle dedi:

“Dosyanın üzerine kırmızı renkli kalemle ‘KCK Selim Sadak’ yazılması, bizi ciddi anlamda kuşkulandırmaktır. Bu yazı şeklinden de anlaşılmaktadır ki, Emniyet Müdürlüğü, Belediye Bakanlığımıza karşı ön yargı davranmaktadır. Belediye başkanlığının araç ihale, kiralama ve görevlendirme hususundaki tasarruflarına ilişkin bilgi belgelerinin ne hikmetse KCK şeklinde lanse edilmesi iyi niyetten uzak olduğu ve amaçlı bir şekilde tezgahlandığı açıktır.”

Sadak, Emniyet'ten gelen dosya üzerinde ‘KCK selim Sadak’ yazını tehit olarak algılandığını belirterek, şöyle dedi:

“Burada bir şey çok önemli, bunu kırmızı yazıyla yazmaları. Milletvekili Mehmet Sincar'a (Batman'da 1993 yılında uğradığı saldırıda öldürüldü) tehdit yine kırmızı yazı ile gelmişti. Faili meçhul cinayetlerin hepsi kırmızı yazıyı ile gelmiştir. Bu kırmızı yazı bir yorumdur. Bu benim için bir tehdittir. Kırmızı yazı ile yazılan bütün yazılar tehdittir. Gidin tüm daireler bakın, valiliğe bakın, emniyete bakın, hepsi yeşil yazılar ile yazılmıştır. Zamanında 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerde yazılan tehditler, yazılar, her evin kapısına kırmızı yazı konulduğu zamanlar o evin içinde birisi faili meçhule kurban gidiyordu. Defalarca bana gelenler öyleydi. Kırmızı yazı meselesi yorumdur.”
Emniyet'ten gelen yazının yargısız infaz olduğunu öne süren Sadak, şöyle devam etti:

“Belediyeye bu şekilde yaklaşan bir anlayışın, bir kesim, bir kurum belediye ile ilgili bu dosyanın içeriği olmak üzere siyasal içeriği olmak üzere, siyasal bir soruşturma tabi olmak üzere ne kadar sağlıklı bir yaklaşacağını karar veriyor. Ön yargılı peşin hükümlü infazsız yargı. İşte bunun adını yargısız infaz. Düzeltiyorum cümleyi yargısız infaz budur.”

Sadak, yazı üzerine Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduğunu ve başsavcının bu davrınışın doğru olmadığını söylediğini kaydetti.

Başsavcının konunun üzerine düşüp araştıracağını kendisine aktardığını anlatan Sadak, “Bu olayı Siirtli hemşehrilerimle paylaşmak istiyorum. Hiç kimse Selim Sadak'ın bürokrasiden iştişareden koparamaz. Emniyet dahil olmak üzere vilayet dahil olmak üzere. Ben hukukun üstünlüğüne inanan bir insanım. Ölüm dahil hiçbir tehdit, hiçbir baskı Selim Sadak’ı yıldıramaz. Yargısız infaz ölüm dahil, hiç bir güç Selim Sadak'ı Siirt halkından demokrasi sevdasında caydıramaz, koparamaz” dedi.

Hürriyet



Bu haber 823 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,274 µs