En Sıcak Konular

Poyrazköy sanıkları hakim karşısına çıkacak

8 Nisan 2010 15:28 tsi
Ergenekon soruşturması kapsamında Poyrazköy'de ele geçirilen cephanelikle ilgili açılan davanın görülmesine yarın başlanacak. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada 5'i tutuklu 17 sanık hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca 21 ve 28 Nisan 2009 tarihleri arasında Poyrazköy Keçilik mevkiinde yapılan kazılarda bulunan mühimmatla ilgili açılan davada 5'i tutuklu 17 sanığın yargılanmasına yarın başlanacak. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, sanıklar; Tayfun Duman, Ergin Geldikaya, Levent Bektaş, Mustafa Turhan Ecevit, Ercan Kireçtepe, Eren Günay, Erme Onat, İbrahim Koray Özyurt, Şafak Yürekli, Muharrem Nuri Alacalı, Levent Görgeç, Mert Yanık, Dora Sungunay, Halil Cura, Sadettin Doğan, Ferudun Arslan ve Ali Türkşen hakim karşısına çıkacak.

300 sayfadan ve 24 ek klasörden oluşan Poyrazköy iddianamesinde sanıklar, 'Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'önemsiz tür ve miktarda patlayıcı maddeyi satın almak, kabul etmek veya bulundurmak', 'bir adet ateşli silah ve mutat sayıda mermi bulundurma', 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma', 'sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması' ve 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirmek'le suçlanıyor.

Poyrazköy Keçilik mevkiinde 21 Nisan 2009 günü başlayan ve 28 Nisan 2009 tarihine kadar devam eden kazılarda; 15'i dolu 21 adet lav silahı, 14 el bombası, 24 el bombası fünyesi, 450 gram C3 patlayıcı madde, 7 adet hakem bombası, 45 sis bombası, 3 adet gösteri bombası, 5 bubi tuzağı, 2 kullanılmış bubi tuzağı, 23 işaret fişeği, 15 aydınlatma fişeği, 30 metre uzunluğunda infilaklı fitil (korteks), 38 metre uzunluğunda saniyeli fitil, 3 bin 17 adet çeşitli çapta fişek ve 1 adet siyah renkli kamuflaj kremi tüpü ele geçirilmişti.

(CİHAN)



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,786 µs