En Sıcak Konular

Cemil Çiçek: Avrupalıların da etik davranma zamanı geldi

8 Nisan 2010 13:34 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bazı Avrupa ülkelerinin, Kıbrıs sorununu Türkiye'nin Avrupa Birliğine üyeliğini engellemek için kullandığına dikkati çekerek, bu konuda Avrupalıların da etik davranmasının zamanının geldiğini söyledi.

AK Parti'nin 2011 yılında yapılması beklenen seçimleri kazanarak 3. kez iktidara gelmesi durumunda siyasi, toplumsal ve ekonomik alanlarda AB standartlarını karşılama hedefine bağlı kalacağı konusunda garanti veren Çiçek, "Türkiye, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 ile ilgili bir vizyona sahip. O gün Türkiye'yi AB'nin tam üyesi olarak görmek istiyoruz" dedi.

Çiçek, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Başkaları için bir kilo bin gramken, Türkiye'ye gelince bir kilo 800 gram ediyor" ifadesini kullandı.

KKTC'de yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerini kimin kazandığına bağlı olmaksızın, Türkiye'nin Kıbrıs sorununa barışçı çözüm bulunmasından yana olduğunu belirten Çiçek, "Kıbrıs sorununu kullanarak Türkiye'nin AB üyeliğini engellemek isteyen belirli ülkeler olduğunun farkındayız" diye konuştu.

"AB'nin bu tutumu, asıl olarak etik dışı ve ahlak dışı, çünkü AB'ye üyelik, Kopenhag siyasi kriterlerine ve o kriterlerin uygulanmasına bağlı" diyen Çiçek, Türkiye'nin bu kriterleri karşıladığını kaydetti.

AB'nin KKTC'yi izole etmesini de kınayan Çiçek, bunun KKTC'yi "açık hapishane" haline getirdiğini ve Kıbrıs Rumlarının siyasi çözümü engellediğini söyledi.

AB'nin aynı anda KKTC'ye ambargoyu kaldırması durumunda Türkiye'nin limanlarını ve hava alanlarını Rum kesimime açacağını belirten Çiçek, Rum kesiminin KKTC cumhurbaşkanı seçiminin sonuçlarını kötüye kullanacağından endişe ettiğini ifade etti.

Çiçek, "Bu durum sonsuza kadar, bir 5 yıl, 10 yıl daha devam edemez, çünkü artık Rum kesiminin oyunlarından bıktık" dedi.
 
aa



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,561 µs