En Sıcak Konular

Emin Çölaşan Vakit Gazetesi'nde!!

8 Nisan 2010 12:53 tsi
Zıt kutupların Aydın Doğan ittifakı.. Emin Çölaşan Vakit gazetesine konuştu. Gazete açıklamayı sürmanşetten verdi.

İki zıt kutup aynı noktada buluştu.. Taraflar savaş baltalarını kendileri için değil, medya patronu Aydın Doğan için çıkardı..

Sözcü yazarı Emin Çölaşan Vakit'in sürmanşetine taşındı.. "Bana rüşvet teklif edildi" başlığı ile okurların karşısına çıkan gazete yazarın Aydın Doğan'a yönelttiği suçlamalara yer verdi.

Aslan Değirmenci imzasıyla verilen haberi Vakit'te görenler "Bugünleri de gördük" demekten kendilerini alamıyor. İşte Çölaşan'ın Vakit gazetesine yaptığı özel açıklamalar:

“İŞTEN ATILIŞ NEDENİM YAZILARIMDIR”

Aydın Doğan’ın doğruları söylemediğini ve işten atılış gerekçesini açıkça anlatmadığını öne süren Çölaşan, “Beni kovmalarının sebebi anlattıkları sebebler değil, yazdığım yazılardır. Yazılarımdan rahatsız olduklarını bizzat kendisi defalarca tarafıma iletmiştir” dedi.

“ÖZKÖK, ARACILIĞIYLA RÜŞVET TEKLİF ETTİ”

Doğan’ın kendi isteği doğrultusunda yazı yazması için ‘rüşvet’ dahi teklif ettiğini vurgulayan Çölaşan, “Ertuğrul Özkök, gazeteden ayrılmadan benimle özel bir görüşme yaptı. Yazılarımdan dolayı uyarıda bulundu ve kendi istedikleri tarzda yazmam karşılığında bana rüşvet teklif etti. Kimler hakkında yazı yazmaman gerektiğini de söylemeye kalktı. İstediklerini yerine getirmem karşılığında da Aydın Doğan’ın bana çok büyük paralar vereceğini açıkça söyleyen Özkök, bugün bu iddiaları yalanlamaya yetecek en büyük delildir” diye konuştu.

ÇÖLAŞAN’IN BİR ŞARTI VAR

“Aydın Doğan masal okuyor” diyen Çölaşan, “Yaptığı suçlamaları kabul etmiyorum. Benim ağzımdan çıkmayan sözleri söylemiş gibi göstererek yalan söylüyor. Hatta ağır ithamlarda bulunuyor. Benim Hürriyet’te çalışma arkadaşlarım da yaşanan süreci çok iyi biliyor. Çıkıp onlar Aydın Doğan’ın iddialarını doğrulasınlar, ben de o zaman tüm kamuoyundan özür dileyeceğim” dedi.

“DOĞAN, ÇIKARLARINI DÜŞÜNÜR”

Doğan’ın konuşmasında ‘tarafsızlık’ ilkesinden söz ettiğini de hatırlatan Çölaşan, “Tarafsızlıktan söz etmesini ciddiye almam mümkün değildir. Aydın Doğan kendi çıkarları doğrultusunda iş yapan, işadamı medya patronudur. Çıkarlarını düşünen birinden tarafsızlık beklenebilir mi?” değerlendirmesinde bulundu.

Aydın Doğan ne demişti?
 Bursa’da düzenlenen ‘Aydınlarla Yüz Yüze’ toplantısında yazar Emin Çölaşan’ı gazeteden uzaklaştırmasının sebebini “Emin son zamanlarda ‘Ben tanrı yazarım, ben dokunulmazım, bana kimse dokunamaz diyordu. Emin Babıali puştluğu yapıyordu. Kesinlikle hükümet aleyhine yazı yazma demedim” şeklinde açıklamıştı.




Bu haber 965 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs