En Sıcak Konular

GATA'da büyük rahatsızlık

8 Nisan 2010 10:46 tsi
GATA'da büyük rahatsızlık 
Ergenekon sanıklarının, cezaevinden kurtulmak için Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne sevk sırasına girmesi GATA'da çalışan doktorları rahatsız ediyor.

Son olarak, haklarında tutuklama kararı çıkarılan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan ve emekli Korgeneral Engin Alan'ın da bu hastaneye yatması konuyu yeniden gündeme getirdi. Eski GATA Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı emekli Tabip Albay Prof. Dr. Ahmet Alper, hastanede görev yapan doktor subayların bu tablodan rahatsız olduğunu ve büyük bir ikilemde kaldıklarını söylüyor. Hastanede emir-komuta ilişkisinin devam ettiğini vurgulayan Alper, "Doktorlar, Çetin Doğan ve Engin Alan gibi isimlere hastaları gözüyle bakamaz. Onlar için bu isimler komutandır." diyor. Ergenekon sanıklarının GATA'da kendilerini yuvalarındaymış gibi hissettiklerinin altını çizen Alper, "Bu imtiyaz, toplum tarafından da hoş karşılanmıyor. Emekli generaller de diğer sanıklarla eşit muamele görmeli." şeklinde konuşuyor.

Emekli Tabip Albay Alper, GATA'da yedi yıl Gastroenteroloji Bilim Dalı başkanlığı yaptı. 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Vural Beyazıt'ı tedavi etti. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya'ya ilk kanser teşhisini koyan da Alper'di. Ergenekon sanığı emekli generallerin sürekli GATA'ya kaldırılmalarını eleştiren Alper, "Oradaki doktorlar, generalleri komutanları olarak görür. Onlara normal bir hastaymış gibi davranamaz. GATA Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı ise de, 1. Ordu komutanlığı yapan her askerin idarî yönden kontrolünde olan bir yerdir. Çetin Doğan'ın komutanlığı sırasındaki öğretim görevlileri hâlâ GATA'da. Dün Doğan'a 'komutanım' diye hitap eden doktorlar, bugün de aynı şekilde devam edecektir." diyor.

Alper, GATA'ya giden Ergenekon sanıklarının moral yönden güçlendiğini ve daha da hırslandığını düşünüyor: "GATA, tutuklanmaktan kurtulmanın tatsız bir yolu oldu. Türkiye'de iddia edildiği gibi hükümeti yıkıp iktidarı ele geçirmeye çalışan Ergenekon isimli bir yapılanma varsa, bu şekilde cezaevinden kaçabilmeleri onları motive edecektir. Daha da hırslanacaklardır." Eski GATA doktoru emekli Albay Alper, çözüm yolu olarak hukukun işletilmesini gösteriyor: "Söz konusu isimler, tutuklanma kararının ardından sevk zinciri içerisinde, hastalıklarına tüm müdahaleyi yapabilecek sivil bir hastaneye sevk edilmeli. Bu, GATA'daki doktorları da rahatlatacaktır. Çünkü şu anda hiç rahat değiller."

zaman

 



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,528 µs