En Sıcak Konular

Genç ile Elitaş arasında tartışma

7 Nisan 2010 19:22 tsi
TBMM Genel Kurulunda Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş arasında tartışma yaşandı.

MHP'nin, ''kanser hastalığı'' için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önergesinin bugün görüşülmesi isteminin reddedilmesinden sonra, CHP'nin, atama bekleyen öğretmenlerle ilgili önergesinin bugün görüşülmesi istemine geçildi.

Önergenin lehinde söz alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Danıştay ve Yargıtay Başkanları ile hukuk tartışması yaptığını belirterek, bunu eleştirdi.

Genç, özetle şu görüşleri dile getirdi:

''Herkes kendi seviyesini bilmeli. Senin hukukla ne ilgin var? Sen hangi hukuk tahsilini yaptın da 'cüppeni çıkar gel' diyorsun? Böyle seviye itibariyle düşük bir ifade olabilir mi? Bu nitelikteki kişilerin Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetmesi Türkiye için büyük bir talihsizlik.

Amerikanın dostu mu, düşmanı mısın? Bir insanda bir istikrar olur. Bir bakıyorsunuzki numaradan Amerika'ya, İsrail'e karşı cephe almış, arkasından yelkenleri indirmiş tıpış tıpış oraya gidiyor. Bir devletin bir haysiyeti var. Bu devleti yöneten insanlarda haysiyet olmalı.''

Genç'in Grup Başkanlarına hakaret ettiği gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhalefetin eleştiri yapmasının doğal olduğunu, eleştirilere yanıt vermenin kendileri için onur olduğunu söyledi.

Elitaş, ''Her sözün bir cevabı verilebilir, ama inanın 2.5 yıldır burada milletvekilliği yapan kişinin yaptığı hakaretler, ağzı dolu pisliklerin seviyesine inmekten sıkıntı duyuyorum. 60 Hükümet, 60 Başbakan gelmiş. Hepsi haysiyetli şereflidir. Hiç birinin haysiyeti ve şerefi senin kantarına konulacak değildir. Bir Başbakana bu şekilde ağzı alınmayacak ifadeler kullanmak milletvekilliğine yakışmaz'' diye konuştu.

Elitaş, Genç'in Aksaray'daki bir fabrika ile ilgili hisselerini dile getirerek, ''Birileri senin nüfuzun üzerinden tüfek atmak istiyor olabilir. Önce kendini bir temizle. Eleştiri mübahtır, ama hakaret yakışmaz'' diye konuştu.

Elitaş'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle söz alan Genç, fabrika için kurulan şirketin yüzde 5'ine sahip olduğunu belirterek, ''Bedava oraya girmedim. İddianı ispat etmezsen müfterisin. 30 milyar lira para verdim. Fabrika da iflas etti. Siz her gün devletten soyguna dayalı ihaleler alıyorsunuz. Ben para vererek hisse almışım. Burada bir suiistimal varsa üzerine gitmeyen şerefsiz, namussuzdur. Devletin malını talan eden şerefsiz oğlu şerefsizdir'' diye konuştu.

Genç, Elitaş'ı mahkemeye vereceğini de belirtti.

Konuşmanın sonlarına doğru Genç ile AK Parti milletvekilleri arasında tartışma çıkması üzerine oturumu yöneten Başkanvekili Meral Akşener ara verdi.

Aranın ardından CHP'nin önerisi reddedildi.

Daha sonra, seçim kanunlarında değişiklik öngören yasa teklifinin ikinci kısmının görüşülmesine geçildi.
 
zaman



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,344 µs