En Sıcak Konular

Başsavcıyı arayan kişiler belli oldu

7 Nisan 2010 16:40 tsi
Başsavcıyı arayan kişiler belli oldu Devreye girip Aykut Cengiz Engin'e baskı kuran iki kişinin Hıfzı Çubuklu Paşa ve Cemil Çiçek olduğu ortaya çıktı. İşte ortalığı sarsacak ayrıntılar....

İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in gazetelere yaptığı “Muvazzaf 25 general ve amiralin yakalanmasını istiyorlardı. Bunun sonuçlarını düşündük ve savcıları değiştirdik” açıklamasının perde arkasında çok farklı bilgiler çıktı.

Aykut Cengiz Engin'in 25 generalin alınacağını sonradan öğrendiği biçiminde anlaşılabilecek açıklamayla zıt bilgi ve belgelere ulaşıldı.

Engin'in, operasyonun başlaması üzerine Turan Çolakkadı ve savcılara yazılı talimat vererek, Generallerin Turan Çolakkadı tarafından ifadelerinin alınmasını istediği öğrenildi. Engin'in bu talimatı verirken 25 generalin alınacağını bildiği ancak müdahale etmek veya savcıları değiştirmek yoluna gitmediği aksine sorgulanmalarındaki ayrıntılar üzerinde durduğu ortaya çıktı.

Ancak, aradan geçen dokuz saat sonra aracılar vasıtasıyla Aykut Cengiz Engin'e baskı yapıldığı iddia edildi. Karargah kaynaklı baskının Aykut Cengiz Engin üzerine iki kanal kullanılarak ulaştırıldığı da gelen bilgiler arasında.

Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun operasyonun öncesini içeren dört gün süresince İstanbul'da bulunduğu da öğrenildi. Tuğgeneral Çubuklu'nun aracılar vasıtasıyla muvazzaflarla ilgili gözaltıların iptal edilmesini istediği iddia ediliyor. Çubuklu'nun Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günleri İstanbul'da olduğu ve konuyu yakından takip ettiği belirlendi.

Engin'e yönelik baskıların ikinci kanalının ise Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek olduğu iddia ediliyor. Çiçek'in daha önceki örneklerde olduğu gibi Karargah'tan aldığı mesajları Başsavcılığa ilettiği belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzeri Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek daha önceki operasyonlarda da aktif rol almış, hatta Başbakan Tayyip Erdoğan yurt dışındayken bizzat devreye girerek Karargah'la Adalet Bakanlığı Bürokratları ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı arasında mekik dokumuştu.

Yine Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu da Kozmik Oda soruşturması sırasında bizzat olay yerine giderek savcılarla görüşmüş, özellikle delillerin çıkartılmaması konusunda tutanaklara geçen girişimler yapmıştı.

Kaynak: Habervaktim



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,231 µs