En Sıcak Konular

DSP destek verecek ama bir şartla

7 Nisan 2010 15:47 tsi
DSP destek verecek ama bir şartla
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, Anayasa Değişikliği Paketi'ne seçim barajının yüzde 5'e indirilmesi halinde destek verebileceklerini söyledi.

Partisinin, Samsun İl Kongresi'nde konuşan Türker, hükümetin anayasa paketinde yer alan maddelerin yüzde 80'inin kendilerine ait olduğunu iddia etti.

Anayasa paketinin içeriğinden bir şey anlamadıkları için paketi hazırlayan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'yu partiye davet ederek konferans verdirdiklerini hatırlatan DSP Genel Başkanı Türker, "Oturup anayasa değişikliğini nerede yapmalıyız diye anayasayı çalıştık. DSP'nin anayasa değişikliği önerilerini hazırladık. 23 madde. CHP, BDP ve MHP ile görüşüp önerilerimize destek istedik. En son AKP Genel Başkanı sıfatıyla Başbakan Erdoğan ile görüştük. Aradan bir hafta geçti. AKP anayasa önerisi çıkarttı. O önerilerin yüzde 80'i bizim o maddelerimizdir." dedi.

Türker, 5 maddede mutabık olamayacaklarını ifade ederek, "Birincisi 10. madde. Başörtüsü meselesini laiklikle kavgalı hale getirmeyin dedik, kadın-erkek eşitliği altında bir madde sokuşturdular. İkincisi, kamuda çalışanların anayasal sendikal kurma hakkını kaldırdılar. Biz uzlaştığımız maddelerde uzlaşırız ama olmazsa olmaz şartımız barajdır. Barajı yüzde 5'e indirmiyorlar mı, yüzde 25'e çıkartsınlar. Biz anayasaya bu şekilde bakarız. Eğer baraj düşürülürse anayasayı destekleriz. Hangi anayasayı, bütün partilerin desteklediği anayasayı. Dayatılan anayasayı değil." ifadelerini kullandı.

CİHAN



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,074 µs