En Sıcak Konular

Avukatı: Rıdvan yanlış arkadaş kurbanı

7 Nisan 2010 13:48 tsi
Telekulak soruşturmasıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve ilgili cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılan futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen'in avukatı Serdar Ölmez, müvekkilinin telefon dinleme olayı ile ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Soruşturma kapsamında Dilmen'in ifadesinin savcı tarafından adliyede alınacağını açıklayan Ölmez, Dilmen'in yanlış arkadaşlık kurbanı olduğunu öne sürdü. Ölmez ayrıca, Tanju Çolak'ın ilk gün yaptığı açıklamaların tam olarak doğru olmadığını da savundu.

Avukat Serdar Ölmez, müvekkilinin durumu ile ilgili işlemler için geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Müvekkilinin keyfinin yerinde olduğunu söyleyen Ölmez, Dilmen'in "Bir yazarı ve eşini takip ettirdiği yönünde iddialar var sorusuna" Ölmez, " Yok, olayı siz de daha sonra göreceksiniz, öyle ince, art niyetli, şeyler değil. Çok masumane, bir şekilde kullanılması yani. Bilinçli olarak yapılan bir şey değil." dedi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınların ifadesinin alınmasına henüz başlanmadığını söyleyen Ölmez, Dilmen'in " yanlış adamla arkadaşlık etmesi diyebiliriz buna. Sonuçta bazen bunun örneklerini görüyoruz ya." ifadesini kullandı.

Serdar Ölmez, müvekkiliyle ilgili sorulan telefon dinlemeleri ile ilgili sorulara de cevap verdi. Bu iddiaların doğru olmadığını anlatan Ölmez, "Kesinlikle ve kesinlikle telefon dinlemesi diye bir olay yok." dedi. Dilmen'in çete tarafından kandırılmış olabileceği yönünde düşünceleri olup olmadığını soran gazetecilere cevap veren Ölmez, "Sonuçta aklın yolu bir. Rıdvan Dilmen gibi Türkiye'de kendi alanında bir numara olan bir adam kalkıp da böyle şeyleri bilerek, doğru mu yani. Mantığa aykırı. Deli olması lazım. Deli olan bir adamın da Türkiye'nin bir numarası olmaması lazım." dedi.

Dilmen'in arkadaşlıklarıyla ilgili sorulara ise Ölmez, "Ben de sizlerle arkadaş olabilirim. Siz de bir şey çıkabilirsiniz. Ne yapıyorsunuz ne ediyorsunuz tarzında. Sonuçta konuştuğu adamları da Turkcell'de çalışıyor biliyor zaten.

TANJU'NUN TELEFONLARINI DİNLETTİĞİ İDDİASI: "TAM ONUN DEDİĞİ GİBİ DE DEĞİL"

Avukat Ölmez'e Tanju Çolak'ın telefonlarının dinlenilmesi olayıyla ilgili sorular da yöneltildi. Olayın kamuoyuna yansıdığı gibi olmadığını dile getiren Ölmez, "Bunlar daha sonra açıklığa kavuşacak tabi. Tanju Bey'de bir takım açıklamalar yaptı burada tabi. Tam onun dediği gibi de değil tabi. Orda şimdi olayın ilk sıcaklığıyla. Bir takım sorular soruldu. Tam içeriğine girmeden. Sanıyorum o da yakında düzelir." ifadesini kullandı. İkili arasında eskiden beri var olduğu söylenen rekabet yüzünden bu tip iddiaların ortaya atılmış olabileceği yönündeki sorulara ise Ölmez, "Yok, rekabetten ziyade çok samimi arkadaşlar. Değişik bir arkadaşlıkları var. Bir gün kavga ediyorlar. Sonuçta 30 yıllık arkadaşlıkları var. Basında 'Tanju'nun direktifiyle Rıdvan gözaltında' diye çıktı. Böyle bir şey olabilir mi. İçeriye şikayet dilekçesi vereceksiniz, daha sonra gelip şikayetçi olmayacaksınız." şeklinde konuştu.

Ölmez, Dilmen'in Adliye'deki ifadenin ardından bir basın açıklaması yapacağını da sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,176 µs